Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th April 2008, 00:14
bahadirtonguc bahadirtonguc is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Courier POP3 login refusal

hello,

I just installed Postfix and Courier. Postfix can receive messages (I can monitor from Webmin GUI) but when I try login inside or outside the network, it asks username and password then -ERR login failed. I try logging in with real accounts. What can be wrong. SMTP working okay but POP3 wont let me in..

I tried "telnet localhost pop3" or "telnet xx.xxx.xxx.xx 110" and both giving the same error.

Thanks for helping
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th April 2008, 22:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Any errors in your mail log?
How did you install Courier?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 10th April 2008, 18:01
bahadirtonguc bahadirtonguc is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default popa3d

after a hard try, installing/removing courier 100 times, I installed popa3d and all was solved all of a sudden.. Why it is not told in forums and websites instead of writing millions of pages about courier..

bahadir
Reply With Quote
  #4  
Old 11th April 2008, 12:24
trallador trallador is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have the same problem. I followed this guide:

http://www.howtoforge.com/virtual-us...ysql-centos5.1

courier and imap responses in telnet but not auth :/
Reply With Quote
  #5  
Old 11th April 2008, 21:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 12th April 2008, 21:38
trallador trallador is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok partially solutioned. Now pop auth correctly but imap its not okay

Last edited by trallador; 13th April 2008 at 18:08.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
dovecot problem sojic Server Operation 21 23rd March 2008 18:22
Postfix POP3 Courier Login Problem mrkaylor Server Operation 1 5th September 2006 18:32
Problem with POP3 Login masterkain Installation/Configuration 6 15th January 2006 18:11
pop3 login stefanr Installation/Configuration 10 2nd January 2006 10:08


All times are GMT +2. The time now is 17:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.