#1  
Old 23rd January 2006, 17:24
hipnerd hipnerd is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Ubuntu Server

I have been following the HOWTO guide listed here to create my own domain server for my Windows XP Pro network.

So far I've had some limited success, but I'm not quite there.

My largest problem is that I cannot get CUPS to work correctly. Jobs just go to the printer and die a quiet death in queue.

This is the output of my CUPS error_log file:

Quote:
I [23/Jan/2006:06:25:14 -0800] Listening to 7f000001:631
I [23/Jan/2006:06:25:14 -0800] Listening to c0a80019:631
I [23/Jan/2006:06:25:14 -0800] Loaded configuration file "/etc/cups/cupsd.conf"
I [23/Jan/2006:06:25:14 -0800] Configured for up to 100 clients.
I [23/Jan/2006:06:25:14 -0800] Allowing up to 100 client connections per host.
I [23/Jan/2006:06:25:14 -0800] Full reload is required.
E [23/Jan/2006:06:25:14 -0800] LoadAllClasses: Unable to open /etc/cups/classes.
conf - No such file or directory
I [23/Jan/2006:06:25:15 -0800] LoadPPDs: Read "/etc/cups/ppds.dat", 249 PPDs...
I [23/Jan/2006:06:25:15 -0800] LoadPPDs: No new or changed PPDs...
I [23/Jan/2006:06:25:15 -0800] Full reload complete.
I did have difficulty figuring out where the line:
"AuthGroupName shadow"
belonged in the /etc/cups/cupsd.conf file. I settled for a place in the <Location /admin> section, because that did give me access to the admin area of CUPS, although I suspect this is the wrong place. I cannot find a commented out AuthGroupName line to put this near. It is mentioned once in the "Security Options" directions, but placing it in that area results in an error message.

Anyone have any help for me on this. I feel like I'm close, but that mythical cigar eludes me.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd January 2006, 17:45
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,774
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

I've attached a correct cupsd.conf file.

"AuthGroupName shadow" has to be in the security options section.
Attached Files
File Type: zip cupsd.conf.zip (7.4 KB, 632 views)
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 24th January 2006, 00:08
hipnerd hipnerd is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
I've attached a correct cupsd.conf file.

"AuthGroupName shadow" has to be in the security options section.
That is where I had the line initially. This is what I get when I put AuthGroupName there:
Quote:
I [23/Jan/2006:15:05:47 -0800] Scheduler shutting down normally.
I [23/Jan/2006:15:05:47 -0800] Listening to 7f000001:631
I [23/Jan/2006:15:05:47 -0800] Listening to c0a80019:631
E [23/Jan/2006:15:05:47 -0800] Unknown directive AuthGroupName on line 748.
I [23/Jan/2006:15:05:47 -0800] Loaded configuration file "/etc/cups/cupsd.conf"
I [23/Jan/2006:15:05:47 -0800] Configured for up to 100 clients.
I [23/Jan/2006:15:05:47 -0800] Allowing up to 100 client connections per host.
I [23/Jan/2006:15:05:47 -0800] Full reload is required.
Reply With Quote
  #4  
Old 24th January 2006, 10:07
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,774
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Have you put only AuthGroupName there or used my config file? Its working perfectly without errors in my setup, and thats the setup i ued to writ this howto
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 25th January 2006, 07:55
hipnerd hipnerd is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Have you put only AuthGroupName there or used my config file? Its working perfectly without errors in my setup, and thats the setup i ued to writ this howto
I matched line for line. But just in case I missed something. I copied your cupsd.conf file and edited the IP addresses to match my system.

Then I restarted CUPS with /etc/init.d/cupsys restart

Here is the new output of /var/log/cups/error_log:

Quote:
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] Listening to 7f000001:631
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] Listening to c0a80019:631
E [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] Unknown directive AuthGroupName on line 748.
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] Loaded configuration file "/etc/cups/cupsd.conf"
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] Configured for up to 100 clients.
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] Allowing up to 100 client connections per host.
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] Full reload is required.
E [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] LoadAllClasses: Unable to open /etc/cups/classes.conf - No such file
or directory
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] LoadPPDs: Read "/etc/cups/ppds.dat", 249 PPDs...
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] LoadPPDs: No new or changed PPDs...
I [24/Jan/2006:22:49:13 -0800] Full reload complete.
It still doesn't like AuthGroupName shadow for some reason.
Reply With Quote
  #6  
Old 25th January 2006, 18:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Are you sure you followed the tutorial to the letter?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
server blocked/stopped by host Ovidiu Technical 11 14th February 2006 10:50
Logging on to an ubuntu server DMJ HOWTO-Related Questions 3 8th January 2006 00:24
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
Server Not Autorative for Domain Error drbista Installation/Configuration 10 20th December 2005 16:41
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 14:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.