#1  
Old 18th January 2006, 00:35
wadoo99 wadoo99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Slave DNS issues

Hello everyone

I have a FC4 installed flawlessly and ISP 2.12 with all available packages.

I am using whois.cart to process the hosting packages, and it works great, except for:

when the dns gets added...
I get the following created:

1) DNS
1) DNS Slave.

Now, as soon as it creates the DNS, bind stops working.

When I try to restart bind it says:

(already exists previous definition ...) for DNS Slave of the domain.tld.

If I remove the Slave DNS and restart....its ok. So the problem lies at the Slave DNS.

Any input?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th January 2006, 06:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

What's the exact error message? What's in your named.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th January 2006, 18:36
wadoo99 wadoo99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The exact error message is:

named failed. The error was: Stopping named: [FAILED]

Starting named:
Error in named configuration:
/etc/named.conf:42: zone 'dada.com': already exists previous definition: /etc/named.conf:36
[FAILED]
--------------------------------------------------------------------
contents of /etc/named.conf

options {
pid-file "/var/named/chroot/var/run/named/named.pid";
directory "/var/named/chroot/var/named";
auth-nxdomain no;
/*
* If there is a firewall between you and nameservers you want
* to talk to, you might need to uncomment the query-source
* directive below. Previous versions of BIND always asked
* questions using port 53, but BIND 8.1 uses an unprivileged
* port by default.
*/
// query-source address * port 53;
};

//
// a caching only nameserver config
//
zone "." {
type hint;
file "named.ca";
};

zone "0.0.127.in-addr.arpa" {
type master;
file "named.local";
};

zone "1.168.192.in-addr.arpa" {
type master;
file "pri.1.168.192.in-addr.arpa";
};


zone "dada.com" {
type master;
file "pri.dada.com";
};

zone "dada.com" {
type slave;
file "sec.dada.com";
masters { 192.168.1.4; };
};


//// MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ////
Reply With Quote
  #4  
Old 18th January 2006, 19:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Is my assumption right that you're running the primary and secondary DNS on the same server? You cannot have the same zone (dada.com) on one server as primary and secondary zone! Please remove the slave zone dada.com from ISPConfig and restart Bind.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
stirfry (13th July 2007)
  #5  
Old 18th January 2006, 20:19
wadoo99 wadoo99 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Falko,

You're right. I will reconfigure another box for ns1 & ns2 seperate.
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd October 2007, 20:23
t.roijers t.roijers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Export slave zones

Hi,

Is it possible to export slave zones from ispconfig and import them into another ispconfig secondary dns server? what part do i need to export from ispconfig mysql database, and do i also need to copy the zone files or does ispconfig create them for me when i import the slave dns data?

Tim
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig + Turck MMCache + Hardened-PHP - Any Issues? BobbyQ General 8 3rd May 2006 22:52
Problem with slave DNS DarkBen Installation/Configuration 15 5th January 2006 12:42
slave zone, how? sushestvo Installation/Configuration 1 15th December 2005 10:18
Install issues with PHP Part cksrealm Installation/Configuration 7 29th November 2005 18:55
Several minor issues dahljh Installation/Configuration 2 30th October 2005 22:22


All times are GMT +2. The time now is 08:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.