Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st February 2008, 11:20
dimitar dimitar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Site very slow after server migraion

Hi All,

I have moved one of my ISPconfig servers to a new hardware. The server hosts a couple of sites but only one of them is currently active and used. The problem is that after i moved the server to the new hardware this site has become very very very slow, it's copied 1:1 from the old to the new server, no changes are made on the new after moving.

So here is the situation:

The server is moved according this tread http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2717

Old server:
hardware - Opteron 146, 512 RAM, 2x80 GB PATA HDD's
software - Debian etch 32bit, RAID1, ISPconfig 2.2.11

New server:
hardware - Intel Core2 Duo E4500, 3GB RAM, 2x300 GB SATA HDD's
software - Debian etch 64bit, RAID1, ISPconfig 2.2.19

After moving the data and changing the settings, everything worked perfectly except that the site is very slow. On the old server i had done some apache/mysql optimizing, so i copied also my apache2.conf and my.conf 1:1 to the new server and restarted them - this did not helped at all. After that i have tried to optimize my old apache/mysql settings to the new hardware by raising up some values in the configs but that also did not helped at all.
In the logs of mysql and apache there is nothing suspicious, and the server did not get loaded when users are browsing the site.
When i try to access the site while i am watching the output of top i get following:

Code:
top - 11:12:14 up 6 days, 23:53,  1 user,  load average: 0.10, 0.04, 0.02
Tasks: 153 total,   1 running, 152 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s):  5.5%us,  1.8%sy,  0.0%ni, 92.2%id,  0.0%wa,  0.5%hi,  0.0%si,  0.0%st
Mem:   3059892k total,  3014640k used,    45252k free,    69976k buffers
Swap:  2931768k total,       48k used,  2931720k free,  2577260k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND
10749 mysql     15   0  378m  75m 5652 S    7  2.5  38:13.75 mysqld
 8390 www-data  15   0  233m  14m 5640 S    1  0.5   0:00.17 apache2
 8391 www-data  15   0  230m  12m 4332 S    1  0.4   0:00.15 apache2
 8434 www-data  16   0  231m  14m 5504 S    1  0.5   0:00.05 apache2
 8453 www-data  15   0  230m  12m 4328 S    1  0.4   0:00.03 apache2
 7710 root      18   0  2700  456  368 S    0  0.0   0:00.42 cronolog
 8177 www-data  15   0  233m  15m 5692 S    0  0.5   0:00.63 apache2
 8313 www-data  15   0  233m  14m 5612 S    0  0.5   0:00.32 apache2
 8437 www-data  15   0  233m  14m 5544 S    0  0.5   0:00.05 apache2
 8451 www-data  15   0  232m  14m 5400 S    0  0.5   0:00.03 apache2
 8452 www-data  15   0  230m  12m 4340 S    0  0.4   0:00.04 apache2
 8456 www-data  15   0  232m  14m 5092 S    0  0.5   0:00.01 apache2
and in the bottom bar of the browser appears "Waiting for domain XXX", after waiting > 5-6 secs everything comes at ones... On the old server when i browse the i should not wait more than 1 sec...

I am very confused, where should i look for the problem, it is very unpleasant because the site is live on the new server and users complain that its pretty much slower than on the old server.
Please help!

Thanks!

p/s access to ISPconfig admin interface via web is not slow, its working perfect
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd February 2008, 11:18
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,496
Thanks: 813
Thanked 5,262 Times in 4,126 Posts
Default

The load on the new server is low, so I dont think that tuning of the config is a problem.

Please have a look at the sources of the site that you get in the webbroser. maybe there is some kind of external resource inside that can not be loaded. The problem that you describe occurs for examply when a site tries to load a banner or image or stylesheet from a external URL and this URL is unreachable at the moment.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd February 2008, 12:23
dimitar dimitar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 64
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default php fusion and debian etch amd64 problem???

hi till,

i have spent a couple of hours on the problem, and i think i figured out partly what is the problem.

This site is based on a customized version of php fusion.

First of all i did what you suggested and searched in the code of the site for external links, redirects e.t.c. - there were some external links hardocoded to a 2nd domain which redirects to the current. They were fixed but that didn't helped much at all. I have noticed that when i comment out some included php files (subheader.php and side_left.php included in news.php) the site becomes very fast. Also when i call in the browser directly php files that are not related to subheader.php and side_left.php they load very fast. I have placed some 3rd party php/mysql code in the web root and is works again without any problems... Then i thought that maybe an update of php-fusion will help, but the owners of the site said that it will be very hard for them because its customized, so they decided to move back to the old server until the problem on the new gets fixed.
The new server is a complete mirror of the old one (including the smallest config) except the architecture...

I am thinking about now of installing xdebug on the server and debud php-fusion
Probably an i386 chroot on the server will give me some more information if its a kernel, distro architecture or cpu problem

anyway its an odd story...

Last edited by dimitar; 22nd February 2008 at 12:28.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Public and private network + High Availability Apache Cluster teleted HOWTO-Related Questions 11 28th January 2008 14:29
Setting up a multi site web server and DNS wxman Installation/Configuration 7 31st October 2007 17:33
Can only connect to site from the server badgerbox76 Installation/Configuration 7 20th March 2006 12:13
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01


All times are GMT +2. The time now is 11:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.