Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th February 2008, 01:27
cpaun cpaun is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 18
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Instalation OK but can not poit any client website

I did install ISPConfig on new Ubuntu 7.10 withot major problems( thanks to HOWTO forge)
I did follow all the instruction from ISPConfig Documentation, create resealer, client sites but I can not browse the new client site?
In client site I did create hostname test1 , domain mytest.com, the IP adress it is 192.168.0.1 ( the ispconfig server ip adress and checked create DNS and DNS-MX. As well in codomain I have mytest.com.
Now if I open a browser and type eigher test1.mytest.co or mytest.com I get the page can not be displayed.
Where I am wrong?

Other confusion on my head it is how to poit the DNS for the clients?
Lets say I get a ne client and I what to host his wensite on my ISPConfig server.
I create that client and site, but where the client have to pont his domain on his registry domain? The first DNS will be the ISPconfig server?

And the last thinks, I have in ISPConfig Management tab, in server settings a tab DNS. I have to ty Default Ns1 and Default NS2. What Ns it is that?

I really apreciate someone can help me.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th February 2008, 10:39
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,458
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Most likely your ispconfig server is not the authoritive dns server for mytest.com. Please login to the interface of the dns server that is authoritive for mytest.com, most likely it is the client interface of the provider were you registered mytest.com and cxreate DNS A-Records for mytest.com and test1.mytest.com that point to the IP address of your server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 14th February 2008, 01:07
cpaun cpaun is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 18
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking

Thank you Till for your fast answer,
But still I am confuse.
First question , the ispconfig machine will act as DNS server as well? Meaning that on the client register first Name server will be onfig name?
I will give my exact configuration.
I have ISPconfig installed on ubuntu7.10 on fix ip adress public.
The name of that is ns2.voipk2.com
Then I have a client setup on ISPConfig with domain dancepartners.ca
On the registrar for domain dancepartners.ca the first ns server it is ns2.voip.ca wich are my ISPConfig server.
NS1-Hostname: ns2.voipk2.com
NS1-Netaddress:
NS2-Hostname: everest1.k2systems.ca
So, the authoritive dns server for dancepartners.ca it is my ISPConfig.
It is OK as is or I am totaly wrong?


Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 14th February 2008, 11:17
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,458
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Have a look here for a detailed DNS tutorial:it should work with any other domain registry as well.

http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
cpaun (14th February 2008)
  #5  
Old 14th February 2008, 15:37
cpaun cpaun is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 18
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you Till,
I will follow the procedur from your link roday and let you know the results.Just a question.I have to have 2 servers with ISPconfig?
Can I use my configuration: 1 ISPConfigwith 1 public I and other a linux ( NITIX ) with DNS entry Copy From Nameserver (NS) act as second DNS?

Thanks again
Reply With Quote
  #6  
Old 15th February 2008, 01:35
cpaun cpaun is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 18
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till U are great...
I did follow the procedures from the link you send me and now I can see my domain dancepartners.ca on my ISPConfig server.
So I did install 2 servers, buy domain from GoDaddy and I'am in bussiness.
Now I just have to figure out what webmail it is the best from the client site and how can I use it.
I did create a resealer, client and site, but I can not login ( how ) on webmail to send and receve emails.
On dancepartners.ca I have a user cpaun@danceparners.ca.
Please if you can get me a hint apreciate,


Thanks again.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache2 server stopped working and fails restart without error chillifire Installation/Configuration 3 13th March 2008 16:26
Client Website MySQL Database Names Lister Installation/Configuration 4 12th January 2008 17:21
now client associated with website Daisy Installation/Configuration 1 18th March 2007 12:17
change website client kaspars Installation/Configuration 1 13th March 2007 16:55
vsftp - 550 Failed to change directory latcarf Server Operation 8 14th May 2006 02:05


All times are GMT +2. The time now is 09:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.