#1  
Old 5th August 2005, 21:24
quicklinux quicklinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default webmail and pop3

is it possible to use webmail and pop3 simultaneous.

if yes then i have a little problem, i can login on webmail and send and receive mails, but i try with thunderbird and it says:

Sending password did not succeed. Mail Server www.blabla.com
responded: Login failed.

Quick
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th August 2005, 12:34
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,490
Thanks: 835
Thanked 5,526 Times in 4,346 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by quicklinux
is it possible to use webmail and pop3 simultaneous.
Yes. Uebimiau Webmail is a normal POP3 client.

Quote:
Originally Posted by quicklinux
if yes then i have a little problem, i can login on webmail and send and receive mails, but i try with thunderbird and it says:

Sending password did not succeed. Mail Server www.blabla.com
responded: Login failed.

Quick
Have you configured SMTP-Auth?
Have you set your Email client to use smtp-Auth for sending mails?
What is the error message in the mail log?
Reply With Quote
  #3  
Old 6th August 2005, 14:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Do you get the error when you send or when you fetch mails? Maybe it's a firewall issue?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 8th August 2005, 02:06
quicklinux quicklinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default the log file

here is the logfile

first a sent message from kmail. Then login for that user on uebimiau and read the message, then a failed attempt to login by the same user with kmail and thunderbird.

kmail said:
Could not login to www.server1.com. The password may be wrong.
The server said: "Login failed."

thunderbird says something
sending of password did not succed

any suggestions

quick

Aug 8 00:45:16 www postfix/local[16614]: 1DF551D340: to=<admispconfig@localhost.server1.com>, orig_to=<admispconfig@localhost>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Aug 8 00:45:16 www postfix/qmgr[15314]: 1DF551D340: removed
Aug 8 00:45:17 www postfix/local[16591]: BD3F91D33D: to=<web1_user@www.server1.com>, orig_to=<web2_user@server1.com>, relay=local, delay=2, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Aug 8 00:45:17 www postfix/qmgr[15314]: BD3F91D33D: removed
Aug 8 00:45:25 www pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 8 00:45:25 www pop3d: LOGIN, user=web1_user, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 8 00:45:25 www pop3d: LOGOUT, user=web1_user, ip=[::ffff:127.0.0.1], top=21199, retr=0
Aug 8 00:47:23 www pop3d: Connection, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Aug 8 00:47:28 www pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Aug 8 00:47:28 www pop3d: LOGOUT, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Aug 8 00:47:48 www postfix/smtpd[16851]: connect from www.server1.com[196.94.156.24]
Aug 8 00:47:48 www postfix/smtpd[16851]: setting up TLS connection from www.server1.com[196.94.156.24]
Aug 8 00:47:48 www postfix/smtpd[16851]: TLS connection established from www.server1.com[196.94.156.24]: TLSv1 with cipher RC4-MD5 (128/128 bits)
Aug 8 00:47:48 www postfix/smtpd[16851]: 67EA11D330: client=www.server1.com[196.94.156.24]
Aug 8 00:47:48 www postfix/cleanup[16853]: 67EA11D330: message-id=<200508080047.47765.web2_user@server1.com>
Aug 8 00:47:48 www postfix/qmgr[15314]: 67EA11D330: from=<web2_user@server1.com>, size=634, nrcpt=1 (queue active)
Aug 8 00:47:48 www postfix/smtpd[16851]: disconnect from www.server1.com[196.94.156.24]
Aug 8 00:47:49 www postfix/pickup[15312]: 5D5231D31F: uid=10004 from=<web1_user>
Aug 8 00:47:49 www postfix/cleanup[16853]: 5D5231D31F: message-id=<20050807234749.5D5231D31F@www.server1.com>
Aug 8 00:47:49 www postfix/qmgr[15314]: 5D5231D31F: from=<web1_user@www.server1.com>, size=384, nrcpt=1 (queue active)
Aug 8 00:47:49 www postfix/local[16877]: 5D5231D31F: to=<admispconfig@localhost.server1.com>, orig_to=<admispconfig@localhost>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Aug 8 00:47:49 www postfix/qmgr[15314]: 5D5231D31F: removed
Aug 8 00:47:51 www postfix/local[16854]: 67EA11D330: to=<web1_user@www.server1.com>, orig_to=<web2_user@server1.com>, relay=local, delay=3, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Aug 8 00:47:51 www postfix/qmgr[15314]: 67EA11D330: removed
Aug 8 00:48:01 www pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 8 00:48:01 www pop3d: LOGIN, user=web1_user, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Aug 8 00:48:02 www pop3d: LOGOUT, user=web1_user, ip=[::ffff:127.0.0.1], top=22125, retr=0
Aug 8 00:48:07 www pop3d: Connection, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Aug 8 00:48:12 www pop3d: Connection, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Aug 8 00:48:12 www pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Aug 8 00:48:17 www pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Aug 8 00:48:17 www pop3d: LOGOUT, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Aug 8 00:48:23 www pop3d: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:196.94.156.24]
Reply With Quote
  #5  
Old 8th August 2005, 02:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Do you use Maildir or mbox? For example, if you chose Maildir in ISPConfig, then do you use a POP3 daemon that uses Maildir as well? Because if you use a POP3 daemon that's made for mbox, then you will have no success...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 8th August 2005, 21:24
quicklinux quicklinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Maidir or Mbox

Well, i did the std install for SuSE 9.2. After installing Courier, i edited postfix main.cf with both of those two extra commands referring maildir and restarted postfix. Could it be as simple as the port is not open, i had to open the port 995 manually in my router for webmail???

Quick
Reply With Quote
  #7  
Old 9th August 2005, 00:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Webmail runs locally on your server, you don't need to open a port for it.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 9th August 2005, 01:04
quicklinux quicklinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ports

Yes it runs and well to, but cant fetch mails from outside, i was fiddeling with
the ftp access with Filezilla and cant get it to either, something i did wrong
with the authentication maybe, i can still use the web-ftp tool and it works good, but not the ftp-client...

Quick
Reply With Quote
  #9  
Old 9th August 2005, 01:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Maybe your ftp problem is related to this thread: http://www.howtoforge.com/forums/sho...6&page=1&pp=10
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.