Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd January 2008, 04:55
jokn00 jokn00 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default UebiMiau inbox / receiving mail problems

I installed the UebiMiau.pkg for ispconfig and everything seemed to be working okay. My mailserver is postfix and it shows smtp and pop3 running. I setup the mail accounts for the site through ispconfig and set a forward address as well. When I send an email to the address example@mydomain.com it forwards to the correct address but it does not show up in the inbox when I login to the mail client. I tried accessing my inbox with a regular email client and it accessed the inbox fine but it did not show that I had received any mail. When I tried to send mail through the client it would not connect through smtp. I checked the user's mail directory as well and there is no mail received. What am I missing here that's causing me to not be able to send or receive mail other than through a forwarded mail address for the created email accounts?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd January 2008, 08:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,388 Times in 4,233 Posts
Default

Do you get any errors in the mail log file?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd January 2008, 08:54
jokn00 jokn00 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't see any errors in /var/log/mail.log

I sent mail from my ISPs email to my newly created domain email and then logged into the webmail client and refreshed the inbox a few times. This is what the logs say.

Email addresses have been edited.

my_email@home_domain.net This is my home email address.

web2_ispconfigmail@localhost.com This is the mail login created by ispconfig

admin@local_domain.com This is the mail address the original mail was sent to. It was setup through the options in ISPconfig also.

Here's the log, I can repaste it here if you don't allow linking to pastebin.

http://pastebin.com/m1562f97b
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd January 2008, 09:23
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,388 Times in 4,233 Posts
Default

Did you try enable maildir under management > server > settings in ISPConfig? Maildir is needed if you use courier or dovecot as pop3 and imap server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd January 2008, 13:25
jokn00 jokn00 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the help so far and yes, maildir is enabled. Any other suggestions?
Reply With Quote
  #6  
Old 24th January 2008, 14:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
netstat -tap
? Which distribution are you using?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
procmail can't write Hellbound General 27 8th June 2009 21:51
Postfix problem: lost connection after CONNECT from unknown fernando_torrez Server Operation 5 30th November 2007 14:17
Postfix reject connections gabrix Server Operation 27 25th January 2007 08:37
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 12:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.