Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12th December 2007, 01:45
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default cannot receive emails after made website online

Hi,

I have made my website online with godaddy following this howto by Falko http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy, and everything works fine,i'm able to access my website from anywhere, it is truely available online. But i cannot receive email from my yahoo! account for example, although i have one user as an administrator of the website with an email address set in IspConfig.

So basically :

1)when i go on mail.yahoo.com and i send an email to website_admin_login_in_ISPConfig@mywebsite.com i do not receive any error from yahoo! but after login with webmail on the ISPConfig server using that website admin account i have noting inbox.

2)when i go on mail.yahoo.com and i send an email to the website administrator user email address as set in ISPConfig which is by the way info@mywebsite.com, i do not receive any error from yahoo! but after login with webmail on the ISPConfig server using that website admin account i have noting inbox still.

Have i done some thing wrong there?


thanks for your answers.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th December 2007, 09:37
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,006
Thanks: 826
Thanked 5,377 Times in 4,224 Posts
Default

Please check your mail logfile for errors.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th December 2007, 16:21
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

there is no log mail directory in /var/www/ and also in /var/www/webxx , in /var/www/webxx/log i have an error.log file with nothing relevant to this matter, the only error showing in this file is :

[Wed Dec 12 09:26:59 2007] [error] [client 2xx.1xx.1xx.1xx] File does not exist: /var/www/webxx/web/css, referer: http://www.mywebsite.com/

i wonder if i should not add my mailserver in the godaddy Host Summary which is accordind to the howto by falko : mail.mywebsite.com

thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 12th December 2007, 20:51
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have followed all the instruction in this link http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2

i was unable to do : postmap /etc/postfix/virtusertable i got instead :
bash: postmap: command not found

so i restarted postfix with /etc/init.d/postfix restart that was ok and then restared ispconfig with /etc/init.d/ispconfig_server restart that was ok too.

now this is what i have :
sample_user is a user in the ISPconfig system who has the following email address : info@mydomain.com

now i'm able to receive emails sent to sample_user@mydomain.com but when i send emails to info@mydomain.com from webmail i have the following in the inbox :

From: Mail Delivery System
To: sample_user@mydomain.com
Subject: Undelivered Mail Returned to Sender

I think the problem is with postmap which is not working, any clue?

Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 13th December 2007, 06:59
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

If you are using the Maildir format, please enable it within ISPConfig under Management > Server > Settings > Email
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
  #6  
Old 14th December 2007, 04:20
llamy llamy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Hans,

MailDir was already enabled under Management > Server > Settings > Email

while going there to verify i noticed that there is a /var/log/maillog file, i will post the output of the file here.

But i still do not understand why i cannot postmap on my FC6 Box, i get this instead > bash: postmap: command not found

I still do not know where is the problem here.

Thanks.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can send but not receive emails (Ubuntu 7.10) chillifire Installation/Configuration 7 15th December 2007 21:35
Cannot receive emails gorolla Installation/Configuration 10 6th September 2006 02:11
SMTP failed & can't receive new emails torusturtle Installation/Configuration 3 20th August 2006 19:48
Cannot receive emails skeeta Installation/Configuration 18 22nd April 2006 16:02


All times are GMT +2. The time now is 00:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.