Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th December 2005, 16:50
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,703
Thanks: 819
Thanked 5,320 Times in 4,173 Posts
Default ISPConfig 2.1.2 released

ISPConfig 2.1.2 is available for download.


Changelog
---------

- Added module for client and reseller invoices.
- Added slowenian error pages.
- Added automatic backup script for all customers.
- Improved update manager.
- Updated swedish, french and italian language files.
- Bugfix: Missing module error in WebFTP is fixed.


Download
--------

http://www.ispconfig.org/downloads.htm

Forums
------

http://www.howtoforge.com/forums


Installation Instructions
-------------------------

Download the ISPConfig-2.1.2.tar.gz from sourceforge.net

http://prdownloads.sourceforge.net/i...ar.gz?download


Installation on the shell as root User:

tar xvfz ISPConfig-2.1.2.tar.gz
cd install_ispconfig
./setup

The installer automatically detects the installed ISPConfig version and performs an update.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th December 2005, 19:21
traccer traccer is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Everything looks great. But on the invocing. IS there a way to change to something other then EU?
Reply With Quote
  #3  
Old 13th December 2005, 19:32
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,703
Thanks: 819
Thanked 5,320 Times in 4,173 Posts
Default

There is no option in the interface yet. But you can change it in the language file.

Open the language file (for example the english):

/home/admispconfig/ispconfig/web/isp_fakt/lib/lang/en.lng

and replace the line:

$wb["EURO"] = 'EURO';

with:

$wb["EURO"] = 'USD';

to switch to US Dollar.
Reply With Quote
  #4  
Old 27th January 2006, 02:08
SleeperZ SleeperZ is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till
There is no option in the interface yet. But you can change it in the language file.

Open the language file (for example the english):

/home/admispconfig/ispconfig/web/isp_fakt/lib/lang/en.lng

and replace the line:

$wb["EURO"] = 'EURO';

with:

$wb["EURO"] = 'USD';

to switch to US Dollar.
This didnt work, however we did manage to get our 'NZD' to enter into the currency field under 'artikelpreis' in the management tab
Reply With Quote
  #5  
Old 27th January 2006, 10:48
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,703
Thanks: 819
Thanked 5,320 Times in 4,173 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SleeperZ
This didnt work, however we did manage to get our 'NZD' to enter into the currency field under 'artikelpreis' in the management tab
It might be that you have to replace it in other language file too like:

/home/admispconfig/ispconfig/web/isp_manager/lib/lang/en.lng
/home/admispconfig/ispconfig/web/isp_kunde/lib/lang/en.lng
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 8th February 2006, 13:46
dmgeurts dmgeurts is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Netherlands
Posts: 26
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The name <domain> is already in use by another site or domain.

How do I disable this check as 2.1.0 never bothered with it and I just can't create a site even when the DNS points to my server...

Ooh and how do I disable service monitoring manually. I use some IP's on the server for other stuff and the scritp monitors the 0.0.0.0:80 entry which I killed as otherwise Apache2 would take all available IP's on my system... So now I keep getting mail that Apache2 isn't running, while the monitoring page shows that nothing is monitored. I recall this happening before when upgrading that all configiured monitors either are removed when upgrading or aren't shown in the user interface.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th December 2006, 17:21
bcs1 bcs1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

Quote:
Originally Posted by till
There is no option in the interface yet. But you can change it in the language file.

Open the language file (for example the english):

/home/admispconfig/ispconfig/web/isp_fakt/lib/lang/en.lng

and replace the line:

$wb["EURO"] = 'EURO';

with:

$wb["EURO"] = 'USD';

to switch to US Dollar.
Hi There, I'm really new to ISPConfig, but not so new to the *nix OS environment. So Thanks in advance for overlooking my ignorance!!
I tried this step here, yet when i go into the language files and make the changes i still see the following when creating a new item
http://www.bcs-bcs.com/hbhispc.jpg
The person who told me about ISPConfig (and raves about how good it is) made a comment that the only way he knows how to fix this was by editing some file in the installation folder, and then re-installing the program... Is this really necessary? Or am i just overlooking something that's obvious to everyone else.
I'm running ISPConfig Version: 2.2.7 on CentOS4.4 server install
I even rebooted the entire system....

Thanks In advance.
Bill
Reply With Quote
  #8  
Old 18th December 2006, 17:32
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,703
Thanks: 819
Thanked 5,320 Times in 4,173 Posts
Default

Hi Bill,

A reinstallation is not nescessary. You can cahnge this in the under management > form designer > edit form, edit the form "isp_fakt - Artikel", edit "artikelpreis" and change EUR to the currency of your choice and click on save.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 18th December 2006, 18:08
bcs1 bcs1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by till
Hi Bill,

A reinstallation is not nescessary. You can cahnge this in the under management > form designer > edit form, edit the form "isp_fakt - Artikel", edit "artikelpreis" and change EUR to the currency of your choice and click on save.
Hi Till...
man you get 2 thumbs up for that one... it worked like a charm.

I now see Price: 0.00 USD when i view the page.

Thank you Sir, your help is much appreciated

Bill
PS. Happy Holidays to you, and your family
Reply With Quote
  #10  
Old 5th September 2007, 16:04
Freebyrd Freebyrd is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
There is no option in the interface yet. But you can change it in the language file.

Open the language file (for example the english):

/home/admispconfig/ispconfig/web/isp_fakt/lib/lang/en.lng

and replace the line:

$wb["EURO"] = 'EURO';

with:

$wb["EURO"] = 'USD';

to switch to US Dollar.

ok not sure how I missed the rest of this thread but now I have it showing in usd but still has a comma instead of period any ideas how to fix that?

Last edited by Freebyrd; 5th September 2007 at 17:00.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig Roadmap till General 34 12th March 2009 11:19
cannot access ispconfig site Nu2Linux Installation/Configuration 13 3rd January 2009 15:29
ISPConfig 2.1.0 released till General 21 10th February 2006 21:01
ISPConfig 2.0.9 released till General 41 16th October 2005 17:49
ISPConfig 2.0.8 released till General 6 29th August 2005 10:43


All times are GMT +2. The time now is 18:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.