Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Kernel Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd October 2007, 23:00
stormrider stormrider is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Xen doesn't start: Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!

Hello,

I have installed Xen on my Debian Etch box and when i try to create a new VM i get this:

Code:
softcursor: no version for "struct_module" found: kernel tainted.
/bin/cat: /sys/block/hda/dev: No such file or directory
Waiting 1 seconds for /sys/block/hda/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/dev: No such file or directory
Waiting 2 seconds for /sys/block/hda/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/dev: No such file or directory
Waiting 4 seconds for /sys/block/hda/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/dev: No such file or directory
Waiting 8 seconds for /sys/block/hda/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/dev: No such file or directory
Waiting 16 seconds for /sys/block/hda/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/dev: No such file or directory
Device /sys/block/hda/dev seems to be down.
/bin/mknod: missing operand after `b'
Special files require major and minor device numbers.
Try `/bin/mknod --help' for more information.
/bin/cat: /sys/block/hda/hda1/dev: No such file or directory
Waiting 1 seconds for /sys/block/hda/hda1/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/hda1/dev: No such file or directory
Waiting 2 seconds for /sys/block/hda/hda1/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/hda1/dev: No such file or directory
Waiting 4 seconds for /sys/block/hda/hda1/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/hda1/dev: No such file or directory
Waiting 8 seconds for /sys/block/hda/hda1/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/hda1/dev: No such file or directory
Waiting 16 seconds for /sys/block/hda/hda1/dev to show up
/bin/cat: /sys/block/hda/hda1/dev: No such file or directory
Device /sys/block/hda/hda1/dev seems to be down.
/bin/mknod: missing operand after `b'
Special files require major and minor device numbers.
Try `/bin/mknod --help' for more information.
mount: special device /dev/hda1 does not exist
Switching root ...
/usr/lib/yaird/exec/run_init: current directory on the same filesystem as the root: Success
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
I couldn't find anything on google. Does anyone know how to solve this problem?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd October 2007, 20:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

How exactly did you install Xen, and how did you create your virtual machine? Does your vm use a ramdisk? If not, you should try that.
Can you post the vm's config file from the /etc/xen directory?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd October 2007, 21:52
stormrider stormrider is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,

I have just found the problem. I had to use --ide when creating the machine with xen-creage-image. Now it works.

Thanks.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High Availability Samba cluster - DRBD + Heartbeat djalex Server Operation 58 25th May 2007 20:38
Xen 3.0.2 /3.0.3 | No Swap in DomU Merc HOWTO-Related Questions 10 27th March 2007 12:40
WG311v2 almost working with Edgy (w/o ndiswrapper) need help with the rest caudata Server Operation 11 13th November 2006 21:02
Kernel Panic - Not Syncing : Attempt to kill init! Rock Kernel Questions 12 22nd September 2006 13:39
KErnel not showing all my memory Jorem Kernel Questions 8 13th April 2006 13:59


All times are GMT +2. The time now is 09:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.