Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st October 2007, 17:05
wxman wxman is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 189
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Segmentation fault errors after BIND editing

Hi All,

It seems that I've botched up something on my new server. I had most of it working, and I was just tweaking the DNS settings. After I did a bind restart I saw my SMTP wasn't working. The errors were mainly showing that it couldn't get any updates from clamav. I did another restart of bind, and got:

Code:
root@server1:/home/tom# /etc/init.d/bind9 restart
 * Stopping domain name service...                                       [ ok ]
/etc/init.d/bind9: line 17:  5652 Segmentation fault      sleep 2
 * Starting domain name service...                                                                                                                           /etc/init.d/bind9: line 17:  5818 Segmentation fault      mkdir -p /var/run/bind                                                                             /run
/etc/init.d/bind9: line 17:  5822 Segmentation fault      chmod 775 /var/run/bin                                                                             d/run
                                                                         [ ok ]
I did some research, and found others saying that they had similar problems that were fixed by making the bind directory world readable. The permissions are set like this now:

Code:
root@server1:/var/run# ls -al
total 40
drwxr-xr-x 13 root   root    440 2007-10-21 06:25 .
drwxr-xr-x 14 root   root   4096 2007-10-03 20:17 ..
drwxr-xr-x  2 root   root     60 2007-10-21 06:25 apache2
-rw-r--r--  1 root   root      5 2007-10-21 06:25 apache2.pid
-rw-r--r--  1 root   root      5 2007-10-20 10:49 atd.pid
drwxr-xr-x  3 root   root     60 2007-10-20 10:49 bind
drwxr-xr-x  2 root   root    140 2007-10-21 06:25 console
drwxr-xr-x  4 daemon daemon  240 2007-10-20 10:49 courier
-rw-r--r--  1 root   root      5 2007-10-20 10:49 crond.pid
----------  1 root   root      0 2007-10-20 10:49 crond.reboot
drwxr-xr-x  2 klog   klog    100 2007-10-20 10:49 klogd
-rw-r--r--  1 root   root      5 2007-10-20 10:49 mdadm.pid
drwxr-xr-x  2 mysql  root     80 2007-10-20 10:49 mysqld
drwxr-xr-x  2 root   root     60 2007-10-21 10:12 network
drwxr-xr-x  2 root   root     80 2007-10-20 23:59 proftpd
-rw-r--r--  1 root   root      6 2007-10-20 23:59 proftpd.pid
drwx--x---  2 root   sasl     40 2007-10-20 10:49 saslauthd
drwxr-xr-x  2 root   root     40 2007-10-20 10:49 sshd
-rw-r--r--  1 root   root      5 2007-10-20 10:49 sshd.pid
drwx------  3 root   root     60 2007-10-20 15:36 sudo
-rw-r--r--  1 root   root      6 2007-10-21 06:47 syslogd.pid
-rw-rw-r--  1 root   utmp   4992 2007-10-21 10:48 utmp

root@server1:/var/run/bind# ls -al
total 0
drwxr-xr-x  3 root root  60 2007-10-20 10:49 .
drwxr-xr-x 13 root root 440 2007-10-21 06:25 ..
drwxrwxr-x  2 root bind  40 2007-10-20 22:13 run
Now if I try to use CHMOD on these directories, all I get is "Segmentation fault". The only other thing I did was use ISPConfig to add another domain to test with. Both of my test sites work when I try to access them through the web, I can still log into ISPConfig, and SSH just fine.
I just can't find what I messed up this time?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st October 2007, 18:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,266 Times in 4,129 Posts
Default

Please set the permissions of the bind directories as described in the perfect setup guide for your linux distribution. Then have a look at your named.log or syslog if bind logs any errors.

Make sure that you did not add a primary domain record and a secondary domain record for the smae domain on your server as this will cause bind to fail.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st October 2007, 19:21
wxman wxman is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 189
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi Till

There aren't any bind errors in the syslog.

I know I don't have a primary and secondary record for the same domain.

When I set things up I used the perfect setup for a guide, and I set everything just as it said to do.

Things seem to be getting worse though. I can't log into ISPConfig now. All I get is a page of mysql errors. I tried to use SSH to /etc/init.d/mysql restart, and it gives me:

Code:
root@server1:/home/tom# /etc/init.d/mysql restart
Stopping MySQL database server: mysqld.
/etc/init.d/mysql[5523]: ERROR: The partition with /var/lib/mysql is too full!
Now I know that partition can't be full!
Reply With Quote
  #4  
Old 21st October 2007, 19:56
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,266 Times in 4,129 Posts
Default

Please post the output of:

df -h

did all the problems began after a restart? then the /var partition might be mounted read only.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st October 2007, 20:04
wxman wxman is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 189
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Please post the output of:

df -h
It comes back only as: Segmentation fault

Quote:
Originally Posted by till
did all the problems began after a restart?
To tell you the truth, I really can't say. I was doing edits on the named.conf file, and then after I thought I had the right setup, I did a restart. I then edited /root/ispconfig/isp/conf/named.conf.master with my new setup. After that I added a new web site using the ISPConfig interface to see if it works. I think it was then that things started to fall appart.


Quote:
Originally Posted by till
then the /var partition might be mounted read only.
How do I check that?
Reply With Quote
  #6  
Old 21st October 2007, 20:16
wxman wxman is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 189
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I don't know if this helps, but I ran mount and it showed:

Code:
/dev/sda1 on / type ext3 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw)
/sys on /sys type sysfs (rw)
varrun on /var/run type tmpfs (rw)
varlock on /var/lock type tmpfs (rw)
procbususb on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
udev on /dev type tmpfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,gid=5,mode=620)
devshm on /dev/shm type tmpfs (rw)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache exit signal Segmentation fault (11) - PHP - Blank page Salvis Server Operation 12 16th September 2011 16:11
ISPConfig and BIND on Debian sarge (rfc1912 : failed on zonecheck) arnaud Installation/Configuration 13 6th March 2007 12:40
Segmentation fault with /root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf. AlecWeb Installation/Configuration 5 28th July 2006 20:25
Bind-Chroot-Howto (Debian) spaz HOWTO-Related Questions 5 9th March 2006 14:50
PHP version... ctroyp Installation/Configuration 102 10th November 2005 13:24


All times are GMT +2. The time now is 16:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.