Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Technical

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd September 2007, 19:53
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Arrow ISPConfig User & EMail Question

I have installed ISPConfig 2.3.2 onto a server running UBUNTU 6.06
and have found that when in 'User & Email' 'Add User' form that the domain after the 'mailbox-name' & '@' is not just 'giganetwireless.com' as it should be.

Rather I am offered three options two being identical to one-another:
1) @www.giganetwireless.com
2) @www.gowireless.giganetwireless.com
3) @www.giganetwireless.com

How would I make the proper domain option show up rather than what I have?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd September 2007, 21:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Did you add giganetwireless.com as a Co-Domain to that web site?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
giganet (3rd September 2007)
  #3  
Old 3rd September 2007, 23:11
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Smile Thank you for the reply Falko

No I did not add it as a co-domain.
I just assumed that only pertained to subdomains at this point...

Once I am allowed to re-add my domain to ISPConfig I will add giganetwireless.com as a co-domain definately.

Could you share any incite as to why when a domain is deleted from ISPConfig, the client, all Trash emptied, ALL DNS records deleted, Trash emtptied, validated that there was no existance of giganetwireless.com anywhere in '/etc/bind' contents.
However after adding myself as a client once again and then trying to re-add my domain ISPConfig tells me that domain is in use by another account??

I appreciate your help very much...


Regards Falko

Many Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 4th September 2007, 19:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by giganet
Could you share any incite as to why when a domain is deleted from ISPConfig, the client, all Trash emptied, ALL DNS records deleted, Trash emtptied, validated that there was no existance of giganetwireless.com anywhere in '/etc/bind' contents.
However after adding myself as a client once again and then trying to re-add my domain ISPConfig tells me that domain is in use by another account??
Did you empty all recycle bins?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
giganet (4th September 2007)
  #5  
Old 4th September 2007, 22:43
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Thumbs up ALL Recycle Bins Were Emptied

Thanks for the reply Falko...

Yeah I went through virtually each and every 'Recycle Bin' found in ISPConfig- Management, ISP Manager, DNS Manager, ISP Invoice!

Everything was empty, ISPConfig 3.2.3 would not allow re-addition of once deleted domains.
Maybe a bug of 3.2.3 maybe also 2.2.16????

At either rate I had found that I screwed up bad by installing 3.2.3 BETA [UNSTABLE] onto what is to be a production machine!

So last night I ran the uninstall program of 3.2.3 and then re-installed 2.2.16. Not sure if that fixes any issues with re-adding once deleted domains but it is the stable version of ISPConfig

I don't want to experiment with trying to delete and add a domain at this point but if I run up against this issue again with this version I will assume it to be a bug, I see no other possiblities.

I have managed to get my server to come Online and the domain www.giganetwireless.com is available.

I just can't figure out why 'mail.giganetwireless.com' is un-pingable.

Made sure to set 'giganetwireless.com' as a Co-domain using the following values:
Code:
IP: 72.169.152.211  
Host:  
Domain: giganetwireless.com
Any input would be greatly appreciated Falko

Thank you

Regards

Thank you Falko
Reply With Quote
  #6  
Old 5th September 2007, 02:21
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Red face

I found out where my error was!
ISPConfig after setting up new accounts enters these values into NS1 & NS2 in the Options tab of DNS Management for each client, just changed those and all was good for being able to ping 'mail.giganetwireless.com'
Code:
Name Server 1: www.giganetwireless.com
Name Server 2: www.giganetwireless.com
Thanks much

Regards
Reply With Quote
  #7  
Old 5th September 2007, 03:53
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Question Enabling Maildir with PostFix and ISPConfig

OK I have enabled 'Maildir' within => Management => Server => Settings => Email.

Using ThunderBird I can press 'Retrieve Email' and password acceptance is OK...

The server says there is no email, even though I sent one to this address from a Yahoo account as a test.


Also, if I attempt to send an email outwards from the server I am perpetually prompted for the email account password which never ever succeeds!

What should I check to enable proper function to the email server?

Thanks for your help

Regards
Reply With Quote
  #8  
Old 5th September 2007, 20:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Any errors in your mail log? What's in /etc/postfix/main.cf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 5th September 2007, 21:31
giganet giganet is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 243
Thanks: 116
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to giganet
Arrow

Thank you Falko

Here is the tail end of '/var/log/mail.err'

Code:
Sep  4 21:29:29 giganetwireless last message repeated 6 times
Sep  4 21:36:10 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 21:36:54 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 21:49:30 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 21:53:37 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 21:53:37 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 21:58:55 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 21:59:20 giganetwireless last message repeated 11 times
Sep  4 22:03:37 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 22:04:42 giganetwireless last message repeated 11 times
Sep  4 22:05:45 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 22:08:55 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 22:09:20 giganetwireless last message repeated 5 times
Sep  4 22:38:55 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 22:39:21 giganetwireless last message repeated 5 times
Sep  4 22:48:56 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 22:49:21 giganetwireless last message repeated 5 times
Sep  4 22:58:55 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  4 22:59:21 giganetwireless last message repeated 5 times
Sep  5 09:01:56 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  5 09:02:31 giganetwireless last message repeated 5 times
Sep  5 09:51:56 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  5 09:52:22 giganetwireless last message repeated 5 times
Sep  5 11:51:57 giganetwireless courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:72.169.152.210]
Sep  5 11:52:22 giganetwireless last message repeated 5 times

And the contents of /etc/postfix/main.cf'

Code:
mailman@giganetwireless:/etc/postfix$ sudo cat main.cf
# See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version


# Debian specific:  Specifying a file name will cause the first
# line of that file to be used as the name.  The Debian default
# is /etc/mailname.
#myorigin = /etc/mailname

smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

#Do not en-able when using with ISPConfig.
#home_mailbox = Maildir/

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h

# TLS parameters
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_use_tls = yes
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtpd_scache
smtp_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtp_scache

# See /usr/share/doc/postfix/TLS_README.gz in the postfix-doc package for
# information on enabling SSL in the smtp client.

myhostname = giganetwireless.com
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
myorigin = /etc/mailname
#mydestination = giganetwireless.com, localhost.com, , localhost
relayhost =
mynetworks = 127.0.0.0/8
mailbox_command = procmail -a "$EXTENSION"
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
inet_protocols = all
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom

virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable

mydestination = /etc/postfix/local-host-names

transport_maps = hash:/etc/postfix/transport

relay_domains = hash:/etc/postfix/relay-host-names

mailman_destination_recipient_limit = 1
Thanks very much

Regards
Reply With Quote
  #10  
Old 6th September 2007, 23:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Please comment out
Code:
relay_domains = hash:/etc/postfix/relay-host-names
in min.cf and restart Postfix.

I think the main problem is your MX record, as I posted in your other thread.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
giganet (7th September 2007)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't create email user mzo Installation/Configuration 10 27th February 2008 13:16
ISPConfig kills system user? Sidi Installation/Configuration 3 16th August 2007 20:36
Email Forward Issue with ISPConfig 2.2.6 Rocky Installation/Configuration 2 12th October 2006 16:04
User loging to email problem jackaltx Installation/Configuration 2 30th March 2006 12:26
A user without an email account Zippy79 Installation/Configuration 1 14th January 2006 23:00


All times are GMT +2. The time now is 14:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.