#1  
Old 30th November 2005, 22:27
OnTheRun OnTheRun is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't login to webmail

Hello all,
thanks for developping such a great system. I just love it!
I set up ispconfig on debian 3.1. Most of the things went without problems, not so the email.
I thought I'd test it first with an account on some domain. So I created a user (web7_user i.E.) and gave him a password. I then tried to login into ftp, which went without any problem. But when I try to log onto webmail (using UebiMiau) I always get the message: You cannot login with the username and password entered.
I used exactly the same logins as for the ftp (web7_user, 123456). In /var/log/mail.log I get:

Nov 30 21:18:53 myserver courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]

What could be the problem here?
Everything else is working just fine
Is it possible to have a system running with virutal users and domains with postfix, courier and mysql (like explained on http://howtoforge.com/virtual_postfi..._quota_courier) but to generate the accounts in ispconfig (like i'm now doing it at the users&email-tab)?

Thank you and with kind regards
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th November 2005, 23:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by OnTheRun
Hello all,
thanks for developping such a great system. I just love it!
I set up ispconfig on debian 3.1. Most of the things went without problems, not so the email.
I thought I'd test it first with an account on some domain. So I created a user (web7_user i.E.) and gave him a password. I then tried to login into ftp, which went without any problem. But when I try to log onto webmail (using UebiMiau) I always get the message: You cannot login with the username and password entered.
I used exactly the same logins as for the ftp (web7_user, 123456). In /var/log/mail.log I get:

Nov 30 21:18:53 myserver courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]

What could be the problem here?
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1187

Quote:
Originally Posted by OnTheRun
Is it possible to have a system running with virutal users and domains with postfix, courier and mysql (like explained on http://howtoforge.com/virtual_postfi..._quota_courier) but to generate the accounts in ispconfig (like i'm now doing it at the users&email-tab)?
No, that doesn't work. ISPConfig 2 uses real system users for the email accounts. It will be possible in ISPConfig 3 which is currently developed.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 30th November 2005, 23:39
OnTheRun OnTheRun is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,
thank you very much for your (quick ) answer.
I followed the example you make in the thread and added the user john.doe:

Name: John Doe
Email-Adresse: john.doe@domain.ch
Username: web7_john
Passwort: john

I then sent this user an email via sendmail from the shell and got the following in /var/log/mail.log:

Code:
Nov 30 22:34:33 myserver postfix/pickup[11326]: 0569E300B0: uid=0 from=<root>
Nov 30 22:34:33 myserver postfix/cleanup[11482]: 0569E300B0: message-id=<20051130213433.0569E300B0@myserver.mydomain.local.mydomain.local>
Nov 30 22:34:33 myserver postfix/qmgr[11327]: 0569E300B0: from=<root@myserver.mydomain.local>, size=389, nrcpt=1 (queue active)
Nov 30 22:34:33 myserver postfix/pickup[11326]: 0F495300B1: uid=10006 from=<web7_john>
Nov 30 22:34:33 myserver postfix/cleanup[11482]: 0F495300B1: message-id=<20051130213433.0F495300B1@myserver.mydomain.local.mydomain.local>
Nov 30 22:34:33 myserver postfix/qmgr[11327]: 0F495300B1: from=<web7_john@myserver.mydomain.local>, size=462, nrcpt=1 (queue active)
Nov 30 22:34:33 myserver postfix/local[11504]: 0F495300B1: to=<admispconfig@localhost>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Nov 30 22:34:33 myserver postfix/qmgr[11327]: 0F495300B1: removed
Nov 30 22:34:34 myserver postfix/local[11483]: 0569E300B0: to=<web7_john@mydomain.local>, orig_to=<john.doe@domain.ch>, relay=local, delay=1, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Nov 30 22:34:34 myserver postfix/qmgr[11327]: 0569E300B0: removed
As far as I can see from the log evertyhing works fine: the mail gets delivered. So I tried to login with "john.doe@domain.ch" and "john" as passwort. But unfortunately I get the same message ("
You cannot login with the username and password entered.")
Do you have a clue, what this could be?

Is it with the current mail-system allthough possible to use amavis and a av-program, which scans the mailboxes of the users?

Thank you and with kind regards
Reply With Quote
  #4  
Old 1st December 2005, 02:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by OnTheRun
As far as I can see from the log evertyhing works fine: the mail gets delivered. So I tried to login with "john.doe@domain.ch" and "john" as passwort. But unfortunately I get the same message ("
You cannot login with the username and password entered.")
Do you have a clue, what this could be?
You're using Courier, right? Did you activate Maildir under Management -> Server -> Settings -> Email?

Quote:
Originally Posted by OnTheRun
Is it with the current mail-system allthough possible to use amavis and a av-program, which scans the mailboxes of the users?
In principle yes, but it will break the SpamAssassin and ClamAV that come with ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 1st December 2005, 09:29
OnTheRun OnTheRun is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you very much for your help!
The problem was, that Maildir wasn't checked
Now it works just fine.
Something i couldn't find in the manual: How does the av works? Do I can control it manually? Or do I have any possibility to check the functionality of the av?

Thank you very much and with kind regards
Reply With Quote
  #6  
Old 1st December 2005, 10:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

You can find the SpamAssassin and ClamAV under "User & Email", on the tab "Spamfilter & Antivirus".
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with POP3 Login masterkain Installation/Configuration 6 15th January 2006 19:11
Webmail alias aethiolas HOWTO-Related Questions 2 21st November 2005 19:21
authdaemon LOGIN: REJECT dgradzik Tips/Tricks/Mods 2 22nd September 2005 01:09
authdaemon LOGIN: REJECT dgradzik Installation/Configuration 2 21st September 2005 19:03
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 18:28


All times are GMT +2. The time now is 16:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.