Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th August 2007, 17:11
wicht wicht is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Accessing clients web without domain

Hi there,

I searched some time but didn't find anything about it.

Is it possible to access a clients web without a domain connected to it?

Szenario:
Before we transfer a clients domain to the new host, we want to make sure that their web is running with the uploaded CMS (in this case typo3).
So the clients domain (e.g www.client.tld) is pointing to the old host at the moment.
How can we access the clients webpage at the new host (running with ISPConfig)?

We tried to use Subdomains of our domain (like http://client.ourcompany.tld) but we can only bind them to one user only.
(so this works for example for client1 (http://client1.ourcompany.tld as co-domain) but if we try to add http://client2.ourcompany.tld to another clients site, there is an error ("The Domain belongs to another client.")

So is their any way to access the sites of clients without domains and without manually changing apaches vhosts?

(e.g. in confixx its possible to access them via http://webXXX.isphost.tld)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th August 2007, 21:34
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,218 Times in 4,090 Posts
Default

Please have a look here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=8343
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th August 2007, 00:29
wicht wicht is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks.

But this approach isn't sufficient for us. The "development sites" need to be accessed by various users. Changing the local host file isn't a possibility for us.

So i am right that there is no other way?

Btw: Somehow i managed it (after deleting and readding multiple times) to add subdomains from one domain to multiple sites from different users...?!
Reply With Quote
  #4  
Old 10th August 2007, 11:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,218 Times in 4,090 Posts
Default

You might be able to do this with e.g. mod_proxy:

http://www.howtoforge.com/apache_rev...roxy_ispconfig
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't access login enter ispconfig web ftp domain hostname Dekalb Installation/Configuration 1 3rd June 2007 13:22
Quick question regarding domain names web folder Fintan Moloney General 2 24th May 2007 10:02
get thousands of "Mailsize" mails from own server torusturtle Installation/Configuration 20 24th December 2006 14:51
Viewing web sites without using their domain name? jameso General 3 21st November 2006 03:59
Accessing to a domain using the ip Xan-Ko General 2 25th August 2006 12:49


All times are GMT +2. The time now is 09:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.