Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th June 2007, 22:56
stefan stefan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 42
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default shared IP with third level domain

Hello all
I have 4 sites running with two IP 's and there is no problem. Now I want setup a third level domain with another customer (but same domain.tld) and its not working. I create for that a new web:
"host.thirdlevel.domain.tld" and getting the shared IP error and the content is not displayed.
What have I done wrong?


can someone help?

tia
stefan
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th June 2007, 15:14
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,801
Thanks: 840
Thanked 5,613 Times in 4,424 Posts
Default

Put:

host.thirdlevel in the hostname field and domain.tld in the domain field of the website and make sure that a DNS A-Record for your third level domain exists and points to your server IP address. If you are in a NAT enviroment behind a router, you must select your internal IP adress for the website.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th June 2007, 16:33
stefan stefan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 42
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have no NAT.
I do a simple test and set in DNS a new A record so I have test.domain.tld.
Under my official NAmeserver there is a wildcard entry *.domain.tld and it is resolved successfull.
but when I point the browser to the new host record test.domain.tld then I get the shared IP error.
So what is going wrong? I can not browse to another A record nor have access to host.thirdlevel.domain.tld.

Can someone help?

tia
stefan
Reply With Quote
  #4  
Old 10th June 2007, 19:11
stefan stefan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 42
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried it with other domains, too. There is the same. Also using co-domain. It is not possible to use more than one DNS record to reach the website.

Can someone help?

tia
stefan
Reply With Quote
  #5  
Old 11th June 2007, 15:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

Can you post the output of
Code:
ifconfig
? What's in Vhosts_ispconfig.conf? (Please don't replace the real IP addresses.)
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 11th June 2007, 19:38
stefan stefan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 42
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the conf is to great, so I put it here:

http://paste.ubuntu-nl.org/25114/

and ifconfig

Code:
eth0      Protokoll:Ethernet  Hardware Adresse 00:50:22:39:3D:E2
          inet Adresse:212.144.241.130  Bcast:212.144.241.135  Maske:255.255.255.248
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:61377 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:60216 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          Kollisionen:0 Sendewarteschlangenl�nge:1000
          RX bytes:9307336 (8.8 MiB)  TX bytes:15472771 (14.7 MiB)
          Interrupt:5 Basisadresse:0x9400

eth0:0    Protokoll:Ethernet  Hardware Adresse 00:50:22:39:3D:E2
          inet Adresse:212.144.241.131  Bcast:212.144.241.255  Maske:255.255.255.248
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          Interrupt:5 Basisadresse:0x9400

eth0:1    Protokoll:Ethernet  Hardware Adresse 00:50:22:39:3D:E2
          inet Adresse:212.144.241.132  Bcast:212.144.241.255  Maske:255.255.255.248
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          Interrupt:5 Basisadresse:0x9400

eth0:2    Protokoll:Ethernet  Hardware Adresse 00:50:22:39:3D:E2
          inet Adresse:212.144.241.133  Bcast:212.144.241.255  Maske:255.255.255.248
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          Interrupt:5 Basisadresse:0x9400

lo        Protokoll:Lokale Schleife
          inet Adresse:127.0.0.1  Maske:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:54907 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:54907 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          Kollisionen:0 Sendewarteschlangenl�nge:0
          RX bytes:4560743 (4.3 MiB)  TX bytes:4560743 (4.3 MiB)

venet0    Protokoll:UNSPEC  Hardware Adresse 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
          UP BROADCAST PUNKTZUPUNKT RUNNING NOARP  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          Kollisionen:0 Sendewarteschlangenl�nge:0
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
tia
stefan
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 17:59
No ftp login for ispconfig-webuser agri Installation/Configuration 12 19th March 2007 11:06
This is %#@*&^$# embarrassing! domino Smalltalk 34 5th February 2007 22:57
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 14:29
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 16:58


All times are GMT +2. The time now is 16:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.