#1  
Old 7th June 2007, 07:20
kreya kreya is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Unhappy Domain not reachable

hi,
i received an error The URL is not reachable! in the final stage of installation
Please enter your MySQL server:localhost
Please enter your MySQL user: xyz
Please enter your MySQL password: MySQL password
Please enter a name for the ISPConfig database: database
Please enter the IP address of the ISPConfig web:192.168.0.1
Please enter the host name: E.g. www
Please enter the domain: abc.com
The URL is not reachable!

it's asking for the hostname again -please enter the domain:

i can ping server1.abc.com

output of hostname command
server1.abc.com

resolv.conf
search abc.com
nameserver 127.0.0.1
nameserver isp-dns-server
nameserver isp-dns-server


what should i do?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th June 2007, 07:45
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
Default A suggestion

Please enter the IP address of the ISPConfig web: use the IP-address of your server WITHIN your LAN for the domain name. So if your servers IP is: 192.168.0.1 use that.

Please enter the host name (e.g. www): leave it blank.

Please enter the domain (e.g. xyz.de):
You can use the IP-address of your server WITHIN your LAN for the domain name. So if your servers IP is: 192.168.0.1 use that.

If you are not satisfied with the settings, you can change it later within IPSConfig under Management > Server > Settings.
With the suggested entries, you should be able to continue.
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
  #3  
Old 8th June 2007, 07:33
kreya kreya is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Question

finished installation with domain name : 192.168.0.1

but i couldn't access the ispconfig box from the same machine as well as remotely. it returns an error
could not establish an encrypted connection because certificate presented by 192.168.0.1 has an invalid signature

http://www.howtoforge.com/forums/sho...5066#post75066
Reply With Quote
  #4  
Old 8th June 2007, 08:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,665
Thanks: 819
Thanked 5,316 Times in 4,169 Posts
Default

Your SSL cert is corrupted. Please create a new cert as described here:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...t=firefox+8182
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
kreya (8th June 2007)
  #5  
Old 8th June 2007, 12:04
kreya kreya is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Smile It works

Hi Till,
thank you very much. it works.
Reply With Quote
  #6  
Old 15th June 2007, 06:00
kreya kreya is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Smile

before starting ISPconfig Installation ensure you are able to ping www.yourdomain.com. you should get reply from your Static IP. if you get that everything is fine.
if you are not able to ping www.yourdomain.com it's probably because your changes at the domain registrar's end like name server , A record are not updated.

you can also continue the installation using ispconfig server IP and later make the changes but for the changes to take effect it would take few hours.
if u have changed the name servers , A record it may take anywhere from 24 hours to 72 hours. normally it gets updated within 24 hours.



have a nice day

Last edited by kreya; 15th June 2007 at 06:03.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
One Domain Name Not Responding Authoritatively bluethunder82 Installation/Configuration 5 9th September 2007 16:09
This is %#@*&^$# embarrassing! domino Smalltalk 34 5th February 2007 21:57
Host or domain name not found BullyWug Server Operation 3 31st January 2007 20:20
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 09:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.