Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st May 2007, 18:14
XMG-Eric XMG-Eric is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix/STMP abruptly stopped working

Hey All,

After hours of searching and troubleshooting with no luck, I hope someone could give me some insight to my problem.

I have a CentOS server in which I used the "Virtual Users With Postfix, PostfixAdmin, Courier, Mailscanner..." tutorial a few months back in order to get mail working. The tutorial worked great and mail has been working flawlessly for months now. However, just a few days ago, it seems to have stopped.

All the services are started (postfix, courier, etc...) and no configurations have been changed for months. The only actual errors I see in my maillog that I haven't seen before are the following:

Code:
postfix/smtpd[8348]: fatal: unsupported dictionary type: mysql
postfix/master[8304]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 8348 exit status 1
postfix/master[8304]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
postfix/cleanup[8355]: fatal: unsupported dictionary type: mysql
postfix/qmgr[8356]: fatal: unsupported dictionary type: mysql
postfix/master[8304]: warning: process /usr/libexec/postfix/cleanup pid 8355 exit status 1
postfix/master[8304]: warning: /usr/libexec/postfix/cleanup: bad command startup -- throttling
postfix/master[8304]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 8356 exit status 1
Any help would be much appreciated.

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd May 2007, 17:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
postfix/smtpd[8348]: fatal: unsupported dictionary type: mysql
means that there's no MySQL support in your Postfix. You must compile it in.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 25th May 2007, 18:16
XMG-Eric XMG-Eric is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
means that there's no MySQL support in your Postfix. You must compile it in.
Thanks fo the reply. I've re-compiled it with mysql support and since, the previous error is gone, however, I can now recieve mail fine, but SMTP authentication is not working, with the following error:

Code:
warning: SASL PLAIN authentication failed
warning: SASL LOGIN authentication failed
My email client just keeps asking for the password, in which, it fails to authenticate everytime.

Any Ideas?

Thanks again.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th May 2007, 19:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

What's in /usr/lib/sasl2/smtpd.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 27th May 2007, 02:35
XMG-Eric XMG-Eric is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
What's in /usr/lib/sasl2/smtpd.conf?
Code:
# smtpd.conf
pwcheck_method: authdaemond
log_level: 3
mech_list: PLAIN LOGIN
authdaemond_path:/usr/local/var/spool/authdaemon/socket
Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 27th May 2007, 16:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Looks ok. Are you absolutely sure you provided the correct username and password?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WWW.domain.tld stopped working crypted Installation/Configuration 1 3rd March 2007 15:20
Samba stopped working today dangeorge6 Server Operation 1 10th February 2007 20:42
FTP has stopped working for ISPConfig accounts manyowls Installation/Configuration 2 4th August 2006 13:49
UebiMiau stopped working after Apache reinstall shajazzi Installation/Configuration 6 18th February 2006 19:42
Web pages just stopped working ! skeeta Installation/Configuration 1 28th August 2005 19:30


All times are GMT +2. The time now is 03:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.