#1  
Old 16th April 2007, 22:02
johann johann is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default admispconfig invalid user

Hi guys!

Running SuSE 10.2-64
MySQL is up and I can log in under root with my password which is not the default one.

httpd is up and site on 80 works

I get almost to the end of the install and I get this...

--------------------------------------------------------
All prerequisites are fulfilled.
Here we go...

Connected successfully to db db_ispconfig

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 692

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 717

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 767
mysqldump: Got error: 1044: Access denied for user ''@'genesis.stencil.com' to database 'db_ispconfig' when selecting the database

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 789

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 806

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 811

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 821

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 838
chown: `admispconfig:admispconfig': invalid user
chown: `admispconfig:mysql': invalid user

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 1144
chown: `admispconfig:admispconfig': invalid user
chown: `admispconfig:admispconfig': invalid user
chown: `admispconfig:admispconfig': invalid user
Restarting some services...
which: no apachectl in (/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/root/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/libexec)
./setup2: line 1115: [: ==: unary operator expected
Shutting down ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd (no pid file) not running
ISPConfig system stopped!
Starting ISPConfig system...
ispconfig_httpd: bad user name admispconfig
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
No results found!WARNING: Can't get information about user admispconfig.
ISPConfig system is now up and running!
Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.


--------
I did install the libraries with
yast2 -i mysql mysql-client mysql-shared perl-DBD-mysql perl-DBI perl-Data-ShowTable mysql-devel

The instructions say to change the root pw so I did... was that not the right thing to do untill ispconfig was all setup?

Thanks for the help cause I'm really not knowing what to do right now.

Joe
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th April 2007, 22:32
johann johann is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

after reading more this is not a mySQL user but a user and group

so more info is:

admispconfig group and user are in YaST.. have stuff setup for LDAP auth

Thank you again
Joe
Reply With Quote
  #3  
Old 16th April 2007, 22:41
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,981
Thanks: 825
Thanked 5,371 Times in 4,218 Posts
Default

LDAP auth is not supported by ISPConfig, you must use a setup that uses /etc/passwd and /etc/shadow for system users.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 16th April 2007, 22:50
johann johann is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Much appreciated Till, I'll adjust and give it another go

Joe
Reply With Quote
  #5  
Old 15th January 2009, 18:51
away01 away01 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Create new user

Hi,

I Have some problem too. I Install ISPConfig 2.2.x in Centos x_86 and get this error.

I try to add new user admispconfig

Code:
useradd admispconfig
and try to running the services

Code:
/etc/init.d/ispconfig_server start
Thats Correct!

But when I try to login via http I get some error. Dont worry, this is cause installation not fix. Try to reinstall ISPConfig with extracting source and run setup.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
ISPConfig installation sucess but cannot login to CP halim Installation/Configuration 10 1st March 2007 22:51
cant password protect directories tellar Installation/Configuration 10 12th February 2007 21:30
How do I enable automatic backup? drsintoma Installation/Configuration 36 12th September 2006 16:17
ERROR: The requested document type does not exist. SupuS Installation/Configuration 20 19th June 2006 15:30


All times are GMT +2. The time now is 12:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.