Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th April 2007, 11:21
nothing111111 nothing111111 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Talking ISPConfig Web/FTP Router Access Issues?

Hi All,

I have recently installed ISPConfig on OpenSuse 10.2 and the basic functionality appears to be working correctly, but I am encountering one particular issue that is really slowing me down. I am unable to access the websites I create within my internal LAN via their names, and as ISPConfig uses virtual hosts I can only access ISPConfig via the IP.

I assume this is due to my router as the sites I create can be accessed correctly externally to my network. So to demonstrate:
If I type in www.mydomain.com from my laptop within my internal network it will automatically take me to my router's admin page as it runs on port 80(I cannot change this or turn it off).
If I type in www.mydomain.com from my computer at work I can access my site (my router is not accessible on port 80 from outside my LAN).

This makes working on my sites and checking them extremely difficult (especially FTP which I am still having problems with). Is there some workaround I can use or do I need to get another router, I assume there are some home users out there who may have run into similar issues?

Cheers,
Nothing111111

P.S Router is a NETGEAR DG834
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th April 2007, 11:36
nothing111111 nothing111111 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face

As soon as I posted this question I remembered about hosts files, found a thread and solved. Thanks.

Solution On Windows....
search for a file called hosts
add your servers 'IP' [SPACE] 'DOMAIN.COM' to the file.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiple Segment Router Setup - Not forwarding Packets jkane1517 Server Operation 4 3rd August 2010 19:48
ISPconfig after installation cannot reach www.xyz.de:81 Figth4Linux Installation/Configuration 23 6th March 2008 22:38
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system W1SKCC Installation/Configuration 2 2nd February 2007 13:55
ispconfig behind a router cocoyriv General 5 12th January 2007 09:27
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26


All times are GMT +2. The time now is 02:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.