Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th March 2007, 17:36
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,951
Thanks: 825
Thanked 5,362 Times in 4,209 Posts
Default ISPConfig 2.2.11 released

ISPConfig 2.2.11 is available for download.

This ISPConfig release updates ClamAV to 0.90.1 and fixes
a bug with the Clamassassin script in conjunction with
ClamAV versions >= 0.90. The Dutch language files where updated.


Detailed Changelog
------------------

- Update: ClamAV to 0.90.1
- Update: Updated Dutch language files.
- Bugfix: Patched Clamassassin to work with ClamAV 0.90.x
- Changed: Disabled the zlib Check during ClamAV compilation for better compatibility with CentOS.
- Changed: Added chmod 755 on clamav signatures after update.
- Changed: Enabled logging from freshclam to syslog (mail logfile).


Download
--------

http://www.ispconfig.org/downloads.htm

Forums
------

http://www.howtoforge.com/forums


Installation Instructions
-------------------------

Download the ISPConfig-2.2.11.tar.gz from sourceforge.net

http://prdownloads.sourceforge.net/i...ar.gz?download


Installation on the shell as root User:

tar xvfz ISPConfig-2.2.11.tar.gz
cd install_ispconfig
./setup

The installer automatically detects the installed ISPConfig version and performs an update.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to till For This Useful Post:
daveb (2nd April 2007), TobiasTM (1st April 2007)
Sponsored Links
  #2  
Old 6th March 2007, 18:21
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

Thanks again ISPconfig team!

I will update my servers later today!
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #3  
Old 6th March 2007, 19:40
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

Thanks again for your work Till!
updated with no problems.

__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
  #4  
Old 6th March 2007, 23:21
jonwatson jonwatson is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 176
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Another flawless upgrade. Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 7th March 2007, 16:05
BigMember BigMember is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default port 81 problems

I just now upgraded from ISPConfig 2.2.10 to ISPConfig 2.2.11. All of my webs and databases I created with ispconfig are working. Nothing is working on port 81 anymore. I tried rebooting. I get Internet Explorer cannot display the webpage.
examples:
https://host.mydomain.com:81/
https://host.mydomain.com:81/phpmydamin/
https://host.mydomain.com:81/phppgadmin/

?
Reply With Quote
  #6  
Old 7th March 2007, 16:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,951
Thanks: 825
Thanked 5,362 Times in 4,209 Posts
Default

Please post the output of the command:

netstat -tap

and try to access the interface with firefox, do you get a error message with firefox?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 7th March 2007, 16:24
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

Give https://your_server_ip:81 also a try.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #8  
Old 7th March 2007, 16:53
BigMember BigMember is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default output

I tried posting my netstat -tap output to the forum but it wont let me. VBulletin says:

The following errors occurred when this message was submitted:
You have included 5 images in your message. You are limited to using 4 images so please go back and correct the problem and then continue again.

Images include use of smilies, the vB code [img] tag and HTML <img> tags. The use of these is all subject to them being enabled by the administrator.

I tried accessing my control panel using Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.9) Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9 and it says

could not establish an encrypted connection because certificate presented by 'edited here' is invalid or corrupted. Error code: -8182

I got this also when I installed ISPConfig 2.2.10 on a fresh install of the perfect setup fedora core 6. I followed these instructions. and then it worked.

Code:
openssl genrsa -des3 -passout pass:yourpassword -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 1024
openssl req -new -passin pass:yourpassword -passout pass:yourpassword -key /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.csr/server.csr -days 365
openssl req -x509 -passin pass:yourpassword -passout pass:yourpassword -key /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -in /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.csr/server.csr -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.crt/server.crt -days 365
openssl rsa -passin pass:yourpassword -in /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key2 -out /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key
chmod 400 /root/ispconfig/httpd/conf/ssl.key/server.key
Now when I upgraded I have followed those same certificate instructions and it works again.

Why does it do this when I first installed ISPConfig and when I just applied the update?
Reply With Quote
  #9  
Old 7th March 2007, 17:14
BigMember BigMember is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ./setup and ssl certificates

It seems that the certificates created during the setup of ispconfig wont work but after ispconfig is installed and i manually recreate the certificates they work.

The only difference I saw was when I did them manually it asked for a password which I hit enter when asked. I hope this was right.
Reply With Quote
  #10  
Old 8th March 2007, 11:03
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BigMember
I just now upgraded from ISPConfig 2.2.10 to ISPConfig 2.2.11. All of my webs and databases I created with ispconfig are working. Nothing is working on port 81 anymore. I tried rebooting. I get Internet Explorer cannot display the webpage.
examples:
https://host.mydomain.com:81/
https://host.mydomain.com:81/phpmydamin/
https://host.mydomain.com:81/phppgadmin/

?
Had the same problem with Firefox but here with the problem, that I told FF to accept that self signed certificate with that URL... after the ugprade the certificate itself changed which results in a conflict.
So to get FF working again with the admininterface was to remove the certificate that I FF remembered for the ISPCOnfig Admin Interface...

hth
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 2.2.7 released till General 34 4th November 2008 20:01
ISPConfig 2.2.4 released till General 25 18th July 2006 13:04
ISPConfig 2.2.3 released till General 16 14th June 2006 00:42
ISPConfig 2.2.1 released till General 11 28th May 2006 10:39
ISPConfig 2.3.1-dev released till General 0 8th May 2006 22:18


All times are GMT +2. The time now is 04:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.