Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd November 2005, 16:54
DarkBen DarkBen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Problem with https and IE (and safari) on Mac os

Hello everybody,

since i have installed ISPConfig (Debian 3.1 perfect setup) with https on 81 port, i have a problem with Macintosh users : they can't be connected on https://
There is a certificate error and they can't have an access (blank page).
I have regenerated default certificate as Falko said in http://www.howtoforge.com/forums/sho...ht=certificate
This problem appears on IE 5.5 and Safari on Mac os 9 and X. Clients on Linux and Windows have no problem !
I think about a solution : to activate http on 80 port too but i don't know if it is possible with ISPConfig having https AND http in the same time ...

Could you help me please ?

Last edited by DarkBen; 2nd November 2005 at 17:55.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DarkBen For This Useful Post:
AbannyvabVask (22nd December 2013)
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd November 2005, 20:22
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,192
Thanks: 829
Thanked 5,419 Times in 4,261 Posts
Default

You can activate http and https, but then http is e.g. on port 8080. The configuration file of the ispconfig httpd is under /root/ispconfig/httpd/conf/
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd November 2005, 11:15
DarkBen DarkBen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thanks Till, i'm going to activate http on port 8080. I have to change this lines and that's all in /root/ispconfig/httpd/conf/ ?

Code:
Port    8080

Listen 8080
And this line

Code:
<Virtual_Host_default_:8080>
I think i need to reboot ispconfig too.

That's ok ?
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd November 2005, 11:19
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,192
Thanks: 829
Thanked 5,419 Times in 4,261 Posts
Default

You also have to change the URL to the controlpanel in the file /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php and the restart the ISPConfig server: /etc/init.d/ispconfig_server restart
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd November 2005, 11:51
DarkBen DarkBen is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Ok Till, but i don't understand how https can works if i change line 65 of config.inc.php ? I want to activate http AND https. Is it possible with this change ?

Last edited by DarkBen; 3rd November 2005 at 11:58.
Reply With Quote
  #6  
Old 3rd November 2005, 11:53
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,192
Thanks: 829
Thanked 5,419 Times in 4,261 Posts
Default

You can try to change the line in the config.inc.php file to http.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.