Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd February 2007, 04:19
ai_77 ai_77 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SquirrelMail on IspConfig: Can't send

I recently installed squirrel mail on my server that is running IspConfig. For some reason I am able to recieve emails but none of the messages I send are ever recieved. Ispconfig is using Postfix and the server is on an Ubuntu distro. I am using sendmail in SquirrelMail and when I run the configtest.php script it says that everything is working fine, but the problem still persisits.

running telnet localhost says 220 domain.com ESMTP Postfix (Ubuntu)
I have a /etc directory but no /etc/hosts directory.

Does anyone have any ideas on how to fix this? Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd February 2007, 11:21
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,467
Thanks: 813
Thanked 5,253 Times in 4,119 Posts
Default

Please post an excerpt of your mail logfile.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd February 2007, 21:07
ai_77 ai_77 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default maillog

It may help to say that I have recently moved the server from the old office which had cable to the new one which is using dsl. Also the server is working through a smoothwall firewall on the Orange interface if that helps. Here are some results in the mail log:

...skipping one line
Feb 23 11:19:40 localhost postfix/smtp[28945]: 1B4EAE70364: to=<ai_77@hotmail.co
m>, relay=none, delay=56633, status=deferred (Host or domain name not found. Nam
e service error for name=hotmail.com type=MX: Host not found, try again)
Feb 23 11:19:40 localhost postfix/smtp[28947]: 74451E7038C: to=<dimitriy@antec.q
es.net>, orig_to=<dimitriy@qualitysiding.net>, relay=none, delay=245000, status=
deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=antec.qes.net type=MX: Host not found, try again)
..and so on...

Feb 23 11:52:40 localhost postfix/qmgr[31918]: D7D63E70350: from=<jimnicholas37@
hotmail.com>, size=5214, nrcpt=1 (queue active)
Feb 23 11:52:40 localhost postfix/qmgr[31918]: E8055E70235: from=<>, size=3072,
nrcpt=1 (queue active)
Feb 23 11:52:40 localhost postfix/qmgr[31918]: E2F4EE7035B: from=<ai_77@hotmail.
com>, size=1253, nrcpt=1 (queue active)
Feb 23 11:53:00 localhost postfix/smtp[30190]: B7F12E70372: to=<alex@antec.qes.n
et>, orig_to=<alex@www.qualitysiding.net>, relay=none, delay=173000, status=defe
rred (Host or domain name not found. Name service error for name=antec.qes.net t
ype=MX: Host not found, try again)
Feb 23 11:53:00 localhost postfix/smtp[30191]: B2CD0E7038A: to=<alex@antec.qes.n
et>, orig_to=<alex@www.qualitysiding.net>, relay=none, delay=173000, status=defe
rred (Host or domain name not found. Name service error for name=antec.qes.net t
ype=MX: Host not found, try again)
Feb 23 11:53:00 localhost postfix/smtp[30192]: 63231E7038F: to=<itsupport@antec.
qes.net>, orig_to=<itsupport@qualitysiding.net>, relay=none, delay=340751, statu
s=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=antec.qes.net type=MX: Host not found, try again)
Feb 23 11:53:00 localhost postfix/smtp[30193]: 645A5E70358: to=<alex@antec.qes.n
et>, orig_to=<alex@qualitysiding.net>, relay=none, delay=62356, status=deferred
(Host or domain name not found. Name service error for name=antec.qes.net type=M
X: Host not found, try again)

What I can see from here is that there is an error for antec.qes.net. antec is my server's name. But I am not sure what the previous admin used "qes.net'" for. The current domain is "qualitysiding.net"
Reply With Quote
  #4  
Old 24th February 2007, 11:36
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,467
Thanks: 813
Thanked 5,253 Times in 4,119 Posts
Default

Please add antec.qes.net at the end of /etc/postfix/local-host-names and restart postfix. Is antec.qes.net listed in /etc/hosts ?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 26th February 2007, 23:07
ai_77 ai_77 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm, I added antec.qes.net and it is also listed in /etc/hosts file and after restarting still no luck sending. Here is the message mail.log from the last attempt to send:

Feb 26 13:53:58 localhost postfix/qmgr[5050]: 87355E7035D: from=<alex1@qualitysiding.net>, size=905, nrcpt=1 (queue active)
Feb 26 13:53:58 localhost postfix/trivial-rewrite[5246]: warning: database /etc/postfix/virtusertable.db is older than source file /etc/postfix/virtusertable
Feb 26 13:54:18 localhost postfix/smtp[5247]: 87355E7035D: to=<ai_77@hotmail.com>, relay=none, delay=327330, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=hotmail.com type=MX: Host not found, try again)
Reply With Quote
  #6  
Old 26th February 2007, 23:42
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 150 Times in 130 Posts
Default

I think that your provider (verizon.net) is blocking port 25
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot send email from OE through ISPconfig site tomd General 10 12th March 2009 06:05
squirrelmail and ispconfig munika Installation/Configuration 4 31st January 2007 21:01
ISPConfig send mail with quota warning!!! metaldrummer Installation/Configuration 23 12th January 2007 09:49
Squirrelmail and Serversidefilter with ISPConfig Schmickers Tips/Tricks/Mods 2 29th August 2006 20:34
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16


All times are GMT +2. The time now is 11:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.