View Single Post
  #1  
Old 20th November 2005, 16:23
MarcoV MarcoV is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with virual domain

So i setup my server with the perfect setup debian sarge.
During the install I used my domain name and my external ip.
i entered my domain name (marcod.net) where you entered example.com

my /etc/hosts file looks like this:

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost marcod
85.*.*.* marcod.net marcod
10.0.0.1 server.lan server

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

With the configuration of ispconfig i typed in the following:

Please enter the IP address of the ISPConfig web: entered.my.internet ip.here
Please enter the host name: www
Please enter the domain: marcod.net

In ispconfig i added a vhost for www.marcod.net with all the options that i need checked.
The map www.marcod.net was created, and when i surf to www.marcod.net (with IE6 and a proxy because otherwise i can't get to my domain) i get the
/var/www directory and not the directorie which was created by ispconfig which is /var/www/www.marcod.net
also when is surf to www.marcod.net/www.marcod.net/web/index.php ie wants to download the .php files, but i did checked allow php scripts when i created the site.

the virtual hosts files:
###################################
#
# ISPConfig vHost Configuration File
# Version 1.0
#
###################################
#
NameVirtualHost *.*.*.*:80
<VirtualHost *.*.*.*:80>
ServerName localhost
ServerAdmin root@localhost
DocumentRoot /var/www/sharedip
</VirtualHost>
#
#
######################################
# Vhost: www.marcod.net:80
######################################
#
#
<VirtualHost *.*.*.*:80>
SuexecUserGroup web1_marcod web1
ServerName www.marcod.net:80
ServerAdmin webmaster@marcod.net
DocumentRoot /var/www/web1/web
ServerAlias www.marcod.net
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/web1/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web1/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
<Files *.php>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php3>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php4>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php5>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
</Files>
php_admin_flag safe_mode On
php_admin_value open_basedir /var/www/web1/
php_admin_value file_uploads 1
php_admin_value upload_tmp_dir /var/www/web1/phptmp/
php_admin_value session.save_path /var/www/web1/phptmp/
AddType text/html .shtml
AddOutputFilter INCLUDES .shtml
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
</VirtualHost>
#
I also did some reboots but that doesn't seem to help either
The perl scripts won't work either i also see the source, i used the files from you're testfiles you have in the sticky.
Can someone please help me

Last edited by MarcoV; 20th November 2005 at 16:34.
Reply With Quote
Sponsored Links