View Single Post
  #1  
Old 1st November 2005, 17:29
rosa hsiao rosa hsiao is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 93
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default DNS issue and user's alias problem

Everything seemed to be OK BEFORE I Installed ISPConfig:

My domain name is test1.com. Originally I used /etc/httpd/conf/httpd.conf to define a website:
.
ServerName www.tabxx1.com :80
DocumentRoot /var/www/html
.
<VirtualHost 203.xxx.xxx.xxx:80>
.
ServerName www.stkxx1.com :80
DocumentRoot /home/~user/public
.
</VirtualHost>

DNS server at dns.tabxx1.com had already setup without fail.

========
AFTER I installed ISPConfig,I used DNS Manager in ISPConfig to create 2 master DNS for both tabxx1.com and stkxx1.com, then related A record such as:

mater DNS SOA: dns.tabxx1.com
203.xxx.xxx.xxx dns.tabxx1.com
203.xxx.xxx.xxx www.tabxx1.com
203.xxx.xxx.xxx mail.tabxx1.com

mater DNS SOA: dns.tabxx1.com
203.xxx.xxx.xxx www.stkxx1.com
203.xxx.xxx.xxx mail.stkxx1.com

And I have created a client "Stock1" and a web site at "www.stkxx1.com".
administraor of this site is called "web1_abc".

Here are my problems:

1) the original DocumentRoot of www.tabxx1.com had been changed from /var/www/html to /home/www/web.

2) If I copy the original webpages from /var/www/html to /home/www/web, both http://www.tabxx1.com and http://www.stkxx1.com will display the same homepage-index.htm.

How can I use /var/www/html as DocumentRoot of www.tabxx1.com and use /home/www/user/web1_abc/web as DocumentRoot of www.stkxx1.com?

3)I have tried to forward http://www.stkxx1.com to http://www.tabxx1.com.tw/~web1_abc, but the following error occured:
"The domain forward contained invalid signs and has therefore been deleted."

There must be something wrong with my DNS settings in ISPConfig. I didn't setup any CNAME in DNS Manager. Does it matter? I am not using any router right now. Can anyone of you may point out what I should do to correct the error?
Reply With Quote
Sponsored Links