View Single Post
  #19  
Old 16th July 2006, 16:12
mority mority is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

IMAP and receiving mails is working perfect now, but I still got a problem with sending mail. The authentication at the database does not seem to work here.
Here's a log entry I found in /var/log/auth.log:
Code:
Jul 16 12:54:19 m34s10 postfix/smtpd[8630]: sql_select option missing
Jul 16 12:54:19 m34s10 postfix/smtpd[8630]: auxpropfunc error no mechanism available
Jul 16 12:54:19 m34s10 postfix/smtpd[8630]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql
Jul 16 12:54:27 m34s10 saslauthd[5022]: pam_mysql: MySQL err Access denied for user 'mail_admin'@'localhost' (using password: YES)
Jul 16 12:54:27 m34s10 saslauthd[5022]: DEBUG: auth_pam: pam_authenticate failed: Authentication failure
Jul 16 12:54:27 m34s10 saslauthd[5022]: do_auth         : auth failure: [user=mo@agrav.org] [service=smtp] [realm=agrav.org] [mech=pam] [reason=PAM auth error]
Jul 16 12:54:28 m34s10 saslauthd[5024]: pam_mysql: MySQL err Access denied for user 'mail_admin'@'localhost' (using password: YES)
Jul 16 12:54:28 m34s10 saslauthd[5024]: DEBUG: auth_pam: pam_authenticate failed: Authentication failure
Jul 16 12:54:28 m34s10 saslauthd[5024]: do_auth         : auth failure: [user=mo@agrav.org] [service=smtp] [realm=agrav.org] [mech=pam] [reason=PAM auth error]
I double checked the content of /etc/pam.d/smtp. It is definitely the right database user and password in there. I also tried to put the password in double quotes since I use special characters in it but I keep getting thos Authentication error messages for MySQL in auth.log. Do you have any idea to this issue, too?
__________________
german kezboards suck!
mo.agrav.org
Reply With Quote