View Single Post
  #1  
Old 21st September 2005, 23:40
AlexCunha AlexCunha is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default ISPconfig 2.0.9 fails on openSuse 10 rc1

Hi,

ISPconfig is a great solution ! Congratulations.

Im trying install ISPconfig on my openSuse 10 rc1.

I follow all steps as described on the howto.

Seems the apache 1.3 makes sucefully. In the screen I got:
Quote:
+--------------------------------------------------------+
| You now have successfully built and installed the |
| Apache 1.3 HTTP server. To verify that Apache actually |
| works correctly you now should first check the |
| (initially created or preserved) configuration files |
| |
| /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf
| |
| and then you should be able to immediately fire up |
| Apache the first time by running: |
| |
| /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl start
| |
| Or when you want to run it with SSL enabled use: |
| |
| /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl
| |
| Thanks for using Apache. The Apache Group |
| http://www.apache.org/ |
+--------------------------------------------------------+
As you I see the install dir is /root/ispconfig/httpd

But if i do a "ls /root/ispconfig/" the directory ispconfig doest exist !

I do "mkdir /root/isconfig".

Setup continues ...
Quote:
Do you accept the licence? [y/n]y

Checking the syntax of the httpd.conf...
./setup2: line 617: httpd: command not found
ERROR: The syntax of your httpd.conf is not ok! Please correct the error. The installation routine stops here!
susedez:/sources/install_ispconfig #
and stops.

Then i restart ./setup and ...

Quote:
########## WEB SERVER ##########
which: no httpd in (/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/root/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/libexec)
which: no apache in (/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/root/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/libexec)
which: no apache2 in (/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/root/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/libexec)
Checking for program httpd...
which: no httpd in (/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/root/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/libexec)
/usr/sbin/httpd2
OK
Checking the syntax of the httpd.conf...
httpd: could not open document config file /etc/apache2/sysconfig.d/include.conf
ERROR: The syntax of your httpd.conf is not ok! Please correct the error. The installation routine stops here!
I have repeted the ./setup but it fails here everytime.

What can I do ?

alex cunha
Reply With Quote
Sponsored Links