Thread: DNS problems
View Single Post
  #3  
Old 13th May 2013, 09:28
alecvannoten alecvannoten is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Ok I read the post and did the following:

dig @ns1.alecvannoten.net test.alecvannoten.net

Code:
; <<>> DiG 9.7.6-P1 <<>> @ns1.alecvannoten.net test.alecvannoten.net
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 40840
;; flags: qr aa rd; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;test.alecvannoten.net.		IN	A

;; AUTHORITY SECTION:
alecvannoten.net.	3600	IN	SOA	ns1.alecvannoten.net. hostmaster.alecvannoten.net. 2013051107 7200 540 1209600 10800

;; Query time: 24 msec
;; SERVER: 141.138.192.235#53(141.138.192.235)
;; WHEN: Mon May 13 09:19:51 2013
;; MSG SIZE  rcvd: 90
I waited long enough because the task was not in the jobqueue anymore.

than I did this http://www.faqforge.com/linux/debugg...-of-a-failure/
> no results/errors.

here are some excerpts from the syslog of the dns01 server

Code:
May 13 07:58:02 dns01 named[1166]: reloading configuration succeeded
May 13 07:58:02 dns01 named[1166]: reloading zones succeeded
May 13 07:58:02 dns01 named[1166]: dns_rdata_fromtext: /etc/bind/pri.alecvannoten.net:19: near '_caldav._tcp.': bad name (check-names)
May 13 07:58:02 dns01 named[1166]: zone alecvannoten.net/IN: loading from master file /etc/bind/pri.alecvannoten.net failed: bad name (check-names)
May 13 07:58:02 dns01 named[1166]: zone alecvannoten.net/IN: not loaded due to errors.
Code:
May 13 08:02:43 dns01 named[1166]: client 64.85.73.124#16414: query (cache) 'test.alecvannoten.net.sav.sea.dotster.net/A/IN' denied
May 13 08:03:01 dns01 /USR/SBIN/CRON[30283]: (root) CMD (/usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log)
May 13 08:03:49 dns01 named[1166]: client 64.85.73.124#2130: query (cache) 'test.alecvannoten.net.sav.sea.dotster.net/A/IN' denied
etc...

maybe the zonefile for alecvannoten.net is corrupt?

EDIT WITH NEW INFO:

I looked in the config file of alecvannoten.net at /etc/bind and this file is updated correctly whenever I change, delete, add... DNS records...

I stopped, restarded, reloaded config etc... Nothing happening?

Last edited by alecvannoten; 13th May 2013 at 09:35.
Reply With Quote