View Single Post
  #11  
Old 5th November 2012, 13:30
abintipl abintipl is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 150
Thanks: 31
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default Multi

Dear Sir,

Now, I am able to connect to Master server & have also changed port 8080 from 50,

Since My Master server has 2 Ips & Slave has only one. I added to
Master as well as Slave server in vi/etc/hosts

xx.xxx.xxx.33 virtual-ip1.mydomain.com,

Upon removal of this line, I am able to connect to Master server from Slave

Further, my # Master Server vi /etc/network/interfaces looks like

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static

address xx.xxx.xxx.11
netmask 255.255.255.0
network xx.xxx.xxx.0
broadcast xx.xxx.xxx.255
gateway xx.xxx.xxx.1

auto eth0:0
iface eth0:0 inet static

address xx.xxx.xxx.33
netmask 255.255.255.0
network xx.xxx.xxx.0
broadcast xx.xxx.xxx.255
gateway xx.xxx.xxx.1

# Slave Server vi/etc/network/interfaces

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static

address xx.xxx.xxx.22
netmask 255.255.255.0
network xx.xxx.xxx.0
broadcast xx.xxx.xxx.255
gateway xx.xxx.xxx.1

Please advice on following questions;

1. Can I use port 50 instead of default 8080 of ispconfig under multi server setup?

2. Do I need to add xx.xxx.xxx.33 virtual-ip1.mydomain.com on both Master as well as Slave ( vi/etc/hosts)?

3. In Multi setup under vi/etc/hosts, does the line xx.xxx.xxx.11 ns1.mydomain.com OK or should it be xx.xxx.xxx.11 ns1.mydomain.com ns1

4. Was the problem "unable to connect" because I did not add eth0:0 under system>Server ip address in ispconfig admin panel

On hearing I would redo my set up with a fresh install so that later I do not have issues with my set up

Thanks and regards,

Abin
Reply With Quote
Sponsored Links