View Single Post
  #2  
Old 5th June 2012, 10:41
damainman damainman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 9
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Okay,

1. So I went into ISPconfig3 >> DNS >> Add DNS Zone With Wizard
- mydomain.com

2. It created a file in "/var/named" called pri.mydomain.com (Not sure where it got the "pri" from??)
- Below I Changed the IP to ones that aren't mine.

Code:
[root@server1 named]# cat pri.mydomain.com
$TTL        3600
@       IN      SOA     ns1.mydomain.com. info.mydomain.com. (
                        2012060501       ; serial, todays date + todays serial #
                        7200              ; refresh, seconds
                        540              ; retry, seconds
                        604800              ; expire, seconds
                        86400 )            ; minimum, seconds
;

mydomain.com. 3600 A        199.192.000.140
mydomain.com. 3600      MX    10   mail.mydomain.com.
mydomain.com. 3600      NS        ns1.mydomain.com.
mydomain.com. 3600      NS        ns2.mydomain.com.
mail 3600 A        199.192.000.140
www 3600 A        199.192.000.140
However, since this didn't technically tell me how to setup my name servers ns1.mydomain.com and n2.mydomain.com with their proper IP... I figured I am going about this the wrong way.

So from ISPconfig3 I chose the DNS option to delete the zone and it no longer appears in ISPconfig3 but that file still exists. Is this normal?

I have a feeling that by the time I setup my name servers, I will have to do a fresh install to undo any mess I make from testing lol.

Last edited by damainman; 5th June 2012 at 10:43.
Reply With Quote