View Single Post
  #1  
Old 9th February 2012, 13:39
andresmontanez andresmontanez is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Virtualization With KVM On Ubuntu 11.10

Hi folks, I'm having a problem with this how to;
after I run the vmbuilder command; it dies with:

W: Failure trying to run: chroot /tmp/tmpgV5qi2 mount -t proc proc /proc
, stderr:


Looking at the info the error comes from:

W: Failure trying to run: chroot /tmp/tmpgV5qi2 mount -t proc proc /proc
, stderr:
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/vmbuilder", line 24, in <module>
cli.main()
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/VMBuilder/contrib/cli.py", line 216, in main
distro.build_chroot()
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/VMBuilder/distro.py", line 83, in build_chroot
self.call_hooks('bootstrap')
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/VMBuilder/distro.py", line 67, in call_hooks
call_hooks(self, *args, **kwargs)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/VMBuilder/util.py", line 165, in call_hooks
getattr(context, func, log_no_such_method)(*args, **kwargs)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/VMBuilder/plugins/ubuntu/distro.py", line 135, in bootstrap
self.suite.debootstrap()
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/VMBuilder/plugins/ubuntu/dapper.py", line 269, in debootstrap
run_cmd(*cmd, **kwargs)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/VMBuilder/util.py", line 120, in run_cmd
raise VMBuilderException, "Process (%s) returned %d. stdout: %s, stderr: %s" % (args.__repr__(), status, mystdout.buf, mystderr.buf)
VMBuilder.exception.VMBuilderException: Process (['/usr/sbin/debootstrap', '--arch=amd64', 'natty', '/tmp/tmpgV5qi2', 'http://de.archive.ubuntu.com/ubuntu']) returned 1. stdout: I: Retrieving Release


Digging up a bit looks like that it can't mount the proc inside the chrooted environment.

Any idea on how to fix this?

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links