View Single Post
  #1  
Old 5th January 2012, 06:03
xaver xaver is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 77
Thanks: 10
Thanked 24 Times in 14 Posts
Default SOAP problem with ISPConfig API

Hello,

i use the API very often and normal no problem. I tested it with example code.

PHP Code:
$soap_location 'https://XXXX:8080/remote/index.php';
$soap_uri 'https://XXXX:8080/remote/';
require_once 
'iclasses/class.ispconfig.php';
$isp = new ispconfig($soap_location,$soap_uri,'XXXX','XXXX');
$isp->addClient(1,'test@test.de','test'.time(),'test'.time(),'test'.time(),3); 
But i Get an error.
Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:ns1="/remote/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"><SOAP-ENV:Body><ns1:loginResponse><return xsi:type="xsd:string">512bc6311124f52c0b523c716de37bdf</return></ns1:loginResponse></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
SOAP Error: looks like we got no XML document
I tried the example code, too.


Normal example code:
PHP Code:
$client = new SoapClient(null, array('location' =>  'https://XXXX:8080/remote/index.php',
                                     
'uri'      => 'https://XXXX:8080/remote/',
                                     
'trace' => 1,
                                     
'exceptions' => 1));


try {
    if(
$session_id $client->login('XXXX','XXXX')) {
        echo 
'Logged successfull. Session ID:'.$session_id.'<br />';
    }
    } catch (
SoapFault $e) {
    echo 
$client->__getLastResponse();
    die(
'SOAP Error: '.$e->getMessage());

Output:
Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:ns1="/remote/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"><SOAP-ENV:Body><ns1:loginResponse><return xsi:type="xsd:string">512bc6311124f52c0b523c716de37bdf</return></ns1:loginResponse></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
SOAP Error: looks like we got no XML document
regards
xaver

Last edited by xaver; 5th January 2012 at 09:34.
Reply With Quote
Sponsored Links