View Single Post
  #1  
Old 14th October 2011, 13:45
Hajo.Locker Hajo.Locker is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default software raid1 on running system incl grub2 ubuntu 10.04

Hello,

i tried this howto.

http://www.howtoforge.com/how-to-set...n-ubuntu-10.04

I also use Ubuntu 10.04(32). The difference ist that iam not having special /boot partition. /boot is located on / (/ is sda3, sda2 is /tmp and sda1 is swap)

i processed this howto and every time where sdb1/md0 was used i replaced with sdb3/md2
Problem is rebooting, df -h (start of page3) dont shows md2 for /, it is still sda3

dont really find my mistake, fstab and mtab are edited as well.
this is my /etc/grub.d/09_swraid1_setup
root should be md2 in my case.


#!/bin/sh
exec tail -n +3 $0
# This file provides an easy way to add custom menu entries. Simply type the
# menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.
menuentry 'raid1 test 2.6.32-34-generic-pae ' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os {
recordfail
insmod raid
insmod mdraid
insmod ext2
set root='(md2)'
linux /boot/vmlinuz-2.6.32-34-generic-pae root=/dev/md2 ro quiet
initrd /boot/initrd.img-2.6.32-34-generic-pae
}


sda3 still on / blocks adding sda3 to my array md2. md0 and md1 works as expected.
What could be my mistake? additional confs needed?


Thanks for help,
Hajo

Last edited by Hajo.Locker; 14th October 2011 at 14:10.
Reply With Quote
Sponsored Links