View Single Post
  #7  
Old 16th June 2011, 20:53
lucho115 lucho115 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lucho115 View Post
Yes falko, i do that, but anyway the system reboot when load grub.
I also build the raid again doing this:

Code:
mdadm --manage /dev/md0 --fail /dev/sdb1
mdadm --manage /dev/md1 --fail /dev/sdb5
mdadm --manage /dev/md0 --remove /dev/sdb1
mdadm --manage /dev/md1 --remove /dev/sdb5
shutdown -h now
sfdisk -d /dev/sda | sfdisk --force /dev/sdb
mdadm --zero-superblock /dev/sdb1
mdadm --zero-superblock /dev/sdb5
mdadm -a /dev/md0 /dev/sdb1
mdadm -a /dev/md1 /dev/sdb5
grub-install /dev/sda
grub-install /dev/sdb
Then reboot, all ok, so remove again sda, put sdb in sda place, and get the same, the system reboot loading grub, but if i insert sda its boot ok, also try sda in sdb place and boot ok.
Any other idea?
thks
OK, i forget to say that wheni rebuild the raid again this happen:

Code:
mdadm --manage /dev/md0 --fail /dev/sdb1
mdadm --manage /dev/md1 --fail /dev/sdb5
mdadm --manage /dev/md0 --remove /dev/sdb1
mdadm --manage /dev/md1 --remove /dev/sdb5
I run :
Code:
cat /proc/mdstat
and i get:

Code:
root@mysql:~# cat /proc/mdstat
Personalities : [linear] [multipath] [raid0] [raid1] [raid6] [raid5] [raid4] [raid10]
md0 : active raid1 sda1[0] 
      248768 blocks [2/1] [U_]

md1 : active raid1 sda5[0]
      79792064 blocks [2/1] [U_]

unused devices: <none>
root@mysql:~#
So, i reboot :

Code:
shutdown -h now
And i do again:
Code:
cat /proc/mdstat
, and i get :

Code:
root@mysql:~# cat /proc/mdstat
Personalities : [linear] [multipath] [raid0] [raid1] [raid6] [raid5] [raid4] [raid10]
md0 : active raid1 sda1[0] sdb1[0]
      248768 blocks [2/1] [UU]

md1 : active raid1 sda5[0]
      79792064 blocks [2/1] [U_]

unused devices: <none>
root@mysql:~#
Why md0 is again build?
I removed again :

Code:
mdadm --manage /dev/md0 --fail /dev/sdb1
mdadm --manage /dev/md0 --remove /dev/sdb1
Now the sdb1 is removed, but i dont reboot because md0 will be rebuild again, so follow with this:

Code:
sfdisk -d /dev/sda | sfdisk --force /dev/sdb
mdadm --zero-superblock /dev/sdb1
mdadm --zero-superblock /dev/sdb5
mdadm -a /dev/md0 /dev/sdb1
mdadm -a /dev/md1 /dev/sdb5
grub-install /dev/sda
grub-install /dev/sdb
This can explain the booting problem? or give you a kind of track?
thks
Reply With Quote