View Single Post
  #1  
Old 16th May 2011, 10:40
menganito menganito is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Can't login (w/ remote MySQL)

I've installed ISPConfig3 according to http://www.howtoforge.com/perfect-se...64-ispconfig-3, but using two servers: one for web+mail and the other one just contains MySQL.

After installation, I try to log in but I can't it: "Username or Password wrong".
I can connect remotely to MySQL server:

Code:
# mysql -u dbispconfig -p -h 10.0.24.102
Enter password:
Welcome to the MySQL monitor.  Commands end with ; or \g.
Your MySQL connection id is 93
Server version: 5.1.56 Source distribution

Copyright (c) 2000, 2010, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. This is free software,
and you are welcome to modify and redistribute it under the GPL v2 license

Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the current input statement.

mysql> show databases;
+--------------------+
| Database           |
+--------------------+
| information_schema |
| dbispconfig        |
| mysql              |
+--------------------+
3 rows in set (0.00 sec)
I didn't change any config.inc.php settings:

Code:
# grep db_ /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php
$conf['db_type'] = 'mysql';
$conf['db_host'] = '10.0.24.102';
$conf['db_database'] = 'dbispconfig';
$conf['db_user'] = 'dbispconfig';
$conf['db_password'] = 'a65f36082652d86d2032320e04464c73';
$conf['db_charset'] = 'utf8'; // same charset as html-charset - (HTML --> MYSQL: "utf-8" --> "utf8", "iso-8859-1" --> "latin1")
define('DB_TYPE',$conf['db_type']);
define('DB_HOST',$conf['db_host']);
define('DB_DATABASE',$conf['db_database']);
define('DB_USER',$conf['db_user']);
define('DB_PASSWORD',$conf['db_password']);
define('DB_CHARSET',$conf['db_charset']);
My mysql_clientdb.conf:

Code:
<?php

$clientdb_host                  = '10.0.24.102';
$clientdb_user                  = 'dbispconfig';
$clientdb_password              = '*****';

?>
Any idea to solve it will be appreciated.

Thanks

Last edited by menganito; 16th May 2011 at 11:24. Reason: Added mysql_clientdb.conf
Reply With Quote
Sponsored Links