View Single Post
  #1  
Old 10th August 2010, 09:39
rhinestone9 rhinestone9 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default NSCA problem in CentOS 5

I'm trying to set up NSCA for distributed monitoring in Nagios. I already read and did what the documentation says but I cannot make it work. In some article I found on the net, there's a need for you to make a script and manually run that script to see if the central server really accepts the command by looking at /var/log/messages. When i ran the script, it says that "1 data packet(s) sent to host successfully.". On the central server's log it says:
Aug 9 14:35:00 localhost xinetd[10943]: START: nsca pid=11963 from=192.168.100.172
Aug 9 14:35:00 localhost xinetd[10943]: EXIT: nsca status=3 pid=11963 duration=0(sec)

But the status of the host's services weren't changing. It's constantly pending even if it says in the distributed that the packets were sent successfully.
However when I try this command I found on the net ./send_nsca -H <central server's IP> -p 5667-c /etc/nagios/send_nsca.cfg, (I don't really know what this command do but I think it's related to sending something to the central server)it says:

Error: Timeout after 10 seconds

But on the central server's log, it says:
Aug 9 14:40:00 localhost xinetd[10943]: START: nsca pid=11963 from=192.168.100.172
Aug 9 14:40:00 localhost xinetd[10943]: EXIT: nsca status=3 pid=11963 duration=0(sec)

I was thinking this might be a link to the problem. I already tried my best to solve this but still it's not working.
Can anyone help me with it? Any help is appreciated. Thank you.
Reply With Quote
Sponsored Links