View Single Post
  #1  
Old 31st May 2010, 13:45
you86 you86 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default postfix connection timed out when sending emails

Hello everyone

I used below tutorial to configure mail server
http://www.howtoforge.com/isp-mailse...ysql-centos5.0

everything went fine.. but now the problem is when i try to send email using outlook, connection to smtp server timed out..however smtp port is open and I can telnet to it
Code:
$ telnet xxx.xxx.xxx.xxx 25
Trying xxx.xxx.xxx.xxx...
Connected to xxx.xxx.xxx.xxx.
Escape character is '^]'.
/var/log/maillog shows some warnings
Code:
May 31 04:24:31 mailserver postfix/master[7466]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 7305 exit status 1
May 31 04:24:31 mailserver postfix/master[7466]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
May 31 04:25:31 mailserver postfix/smtpd[11379]: warning: unsupported SASL server implementation: cyrus
May 31 04:25:31 mailserver postfix/smtpd[11379]: fatal: SASL per-process initialization failed
May 31 04:25:32 mailserver postfix/master[7466]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 11379 exit status 1
May 31 04:25:32 mailserver postfix/master[7466]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
May 31 04:26:32 mailserver postfix/smtpd[12281]: warning: unsupported SASL server implementation: cyrus
May 31 04:26:32 mailserver postfix/smtpd[12281]: fatal: SASL per-process initialization failed
May 31 04:26:33 mailserver postfix/master[7466]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 12281 exit status 1
May 31 04:26:33 mailserver postfix/master[7466]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
When I comment out
Code:
smtpd_sasl_auth_enable = yes
in /etc/postfix/mail.cf

outlook was able to connect but gave error

Code:
The message could not be sent. The authentication setting might not be correct for your outgoing e-mail [SMTP] server. For help solving this problem, go to Help, search for "Troubleshoot Windows Live Mail", and read the "I'm having problems sending e-mail" section. If you need help determining the proper server settings, please contact your e-mail service provider.

The rejected e-mail address was 'xxxxx@gmail.com'.

Subject 'kjhkjhkjh'
Server Error: 554
Server Response: 554 5.7.1 <xxxxxx@gmail.com>: Relay access denied
Server: 'mail.xxxxxx.com'
Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC79
Protocol: SMTP
Port: 25
Secure(SSL): No


Moreover port 25 do not respond for localhost..I can telnet to port 25 outside the server..but not from localhost..

Please help me out in this situation.

Thanks.
Reply With Quote
Sponsored Links