Thread: Noob with ?'s
View Single Post
  #3  
Old 13th May 2010, 04:44
MattJo. MattJo. is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 40
Thanks: 16
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Falko,

Thanks. The desktop is on the same machine. Connections to the outside work as long as I keep the GUI "network connections" settings set with the same info entered for eth0. If I delete them, but ensure that the settings are "set" in the /etc/network/interfaces
I cannot connect to the outside and vice versa I cannot connect to the domain or via the WAN ip. I've even pulled them up in vim-nox to check that the settings didn't change.

My gut tells me this is a DNS issue, but I don't know. I haven't gotten that far yet ;-)

thanks again,

Matt


eth0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:x1:x1:xx:x1:xx
inet addr:192.168.x.xxx Bcast:192.168.x.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: xx11::xxx:11xx:xxxx:111x/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:149092 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:34852 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:18746063 (18.7 MB) TX bytes:16474189 (16.4 MB)
Memory:dc100000-dc120000

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 11:91:67:xb:51:2s
inet addr:xxx.xxx.xx.97 Bcast:xxx.xxx.xx.103 Mask:255.255.255.xxx
inet6 addr: xx11::111:11xx:xxxx:111x/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:13485 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:8471 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:2427254 (2.4 MB) TX bytes:1162732 (1.1 MB)
Memory:dc200000-dc220000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:29453 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:29453 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:2373390 (2.3 MB) TX bytes:2373390 (2.3 MB)
Reply With Quote