View Single Post
  #1  
Old 24th April 2010, 01:15
K_meleonu K_meleonu is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 112
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default CPU problems under Fedora 12 - Constantine

Hi all,
I run into a problem on a server running Fedora 12.
2 days ago my server crashed. It just frozed and i was not able to run anny command on it. The only solution was a reboot (from the button). After that i saw that it uses only one CPU core from 2.

The CPU is an Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 15
model : 4
stepping : 9
cpu MHz : 3066.590
cache size : 1024 KB

If i run mpstat -P ALL i get this:
[root@CrazyDesign ~]# mpstat -P ALL
Linux 2.6.32.11-99.fc12.i686 (CrazyDesign ) 04/24/2010 _i686_ (1 CPU)

01:06:00 AM CPU %usr %nice %sys %iowait %irq %soft %steal %guest %idle
01:06:00 AM all 66.23 0.00 4.84 5.01 1.45 2.50 0.00 0.00 19.97
01:06:00 AM 0 66.23 0.00 4.84 5.01 1.45 2.50 0.00 0.00 19.97

Untill the reboot it was showing (2 CPU) and then it was showing all, 0 and 1 and the values for core 0 and 1.
I thought it might be a kernel problem and i made an update (yum update kernet , kernel-headers, etc).
I also restarted the server after this update and nothing.

My uname -a shows:
Linux CrazyDesign 2.6.32.11-99.fc12.i686 #1 SMP Mon Apr 5 16:32:08 EDT 2010 i686 i686 i386 GNU/Linux

Hardware Information
Processors
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz
CPU Speed: 3.07 GHz
Cache Size: 1024.00 KiB
System Bogomips: 6133
Load Averages: 100%
PCI Devices
(5x) Host bridge: VIA Technologies, Inc. CN700/VN800/P4M800CE/Pro Host Bridge
Host bridge: VIA Technologies, Inc. PT890 Host Bridge
PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237/VX700 PCI Bridge
(2x) Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+
IDE interface: VIA Technologies, Inc. VIA VT6420 SATA RAID Controller
IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE
(4x) USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller
USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0
ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge [KT600/K8T800/K8T890 South]
Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller
VGA compatible controller: VIA Technologies, Inc. CN700/P4M800 Pro/P4M800 CE/VN800 [S3 UniChrome Pro]
IDE Devices
none
SCSI Devices
ATA WDC WD800JB-00JJ (Direct-Access)
_NEC CD-RW NR-9500B (CD-ROM)
USB Devices
(4x) Linux Foundation 1.1 root hub
Linux Foundation 2.0 root hub


On another server with a same intel CPU and an older version of kernel is everything ok.
The info's are:
[root@smotocica ~]# mpstat -P ALL
Linux 2.6.31.12-174.2.3.fc12.i686 (smotocica.crazydesign) 04/24/2010 _i686_ (2 CPU)

01:08:23 AM CPU %usr %nice %sys %iowait %irq %soft %steal %guest %idle
01:08:23 AM all 41.04 0.68 7.56 0.59 0.07 0.82 0.00 0.00 49.26
01:08:23 AM 0 40.66 0.82 2.00 1.01 0.01 0.08 0.00 0.00 55.43
01:08:23 AM 1 41.41 0.54 13.07 0.17 0.13 1.56 0.00 0.00 43.13

[root@smotocica ~]# uname -a
Linux smotocica.crazydesign 2.6.31.12-174.2.3.fc12.i686 #1 SMP Mon Jan 18 20:22:46 UTC 2010 i686 i686 i386 GNU/Linux


Does anyone have any ideas? I am guessing this is a kernel problem. I think that this if this was a CPU problem the server would'n start at all after the restart.
Please post any links to similar problems or any other helpfull information you have.

Thank you all in advance.

Best regards

Last edited by K_meleonu; 24th April 2010 at 01:26.
Reply With Quote
Sponsored Links