View Single Post
  #3  
Old 9th June 2009, 16:22
reason8 reason8 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Falrish View Post
there are a few places you need to check...

First look in the bind named.conf file for how your ISPConfig is storing the Bind data. Here will will find something like this. (mine is located at /var/named/chroot/var/named/)
Code:
$TTL        86400
@       IN      SOA     ns1.yourdomain.com. admin.yourdomain.com. (
                        2009010101       ; serial, todays date + todays serial #
                        28800              ; refresh, seconds
                        7200              ; retry, seconds
                        604800              ; expire, seconds
                        86400 )            ; minimum, seconds
;
          NS      ns1.yourdomain.com.              ; Inet Address of name server 1
          NS      ns2.yourdomain.com.              ; Inet Address of name server 2
;
  MX      10 s1.yourdomain.com.
erikwestlake.com.      A        127.0.0.1
www       A       127.0.0.1
yourdomain.com.       TXT  "v=spf1 a mx ptr ~all"
;;;; MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ;;;;
ensure you have the www A record (or you could make it a CNAME if you like)

Next check the Apache configuration files. (mine is /etc/apache/vhosts/)
Code:
######################################
# Vhost: www.yourdomain.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost 127.0.0.1:80>
SuexecUserGroup nobody web1
ServerName www.yourdomain.com:80
ServerAdmin webmaster@yourdomain.com
DocumentRoot /var/www/web1/web
ServerAlias yourdomain.com
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
Alias  /cgi-bin/ /var/www/web1/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web1/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
php_admin_flag safe_mode Off
AddType text/html .shtml
AddOutputFilter INCLUDES .shtml
AddType application/vnd.wap.wmlscriptc .wmlsc .wsc
AddType text/vnd.wap.wml .wml
AddType text/vnd.wap.wmlscript .ws .wmlscript
AddType image/vnd.wap.wbmp .wbmp
Alias /error/ "/var/www/web1/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine on
  RewriteCond %{REQUEST_METHOD} ^(TRACE|TRACK)
  RewriteRule .* - [F]
</IfModule>
</VirtualHost>
If you have all this up as it is, reload apache and named and you should be good. Let me know if this helps.
I'll check into this. I might add that I am using dynamic dns. This might be pertinent information.

Also, I dont have a named.conf or vhosts file in opensuse 11.1 (I cant locate it). What else might it be?

The A record is created with my dynamic dns provider so I do not have one (nor have I created it) on the ISPC3 server. Should I?

I believe everything was working weeks ago. I updated to the newest ISP3 3.0.1.3 and this is when I noticed the problem. Not that the update caused the problem but everything was working awhile back. I dont know what could have changed.
__________________
Running:

ISPConfig 3
openSUSE Linux 11.3
Reply With Quote