View Single Post
  #1  
Old 19th January 2009, 05:10
bpmee bpmee is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 86
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 5 Posts
Unhappy Postfix Problem: Emails come 5-6 hours late or not at all

Hi All,

I'm having some trouble with PostFix on my server. I set up a simple email address: admin@mydomain.net

Initially, I was able to send email from mail.yahoo.com and receive it successfully at this address. However, when I submitted my email address to other websites ( for confirmation of email purposes, similar to a forum email confirmation ) the emails did not come.

Ever since, I've been playing with Postfix, and just now the a few of the emails arrived from Paypal.com (5 hours later), a service I was attempting to subscribe to.

Now, though, emails from yahoo DO NOT come.

Here's my /var/log/maillog for the emails that arrived 5 hours late:

Code:
Jan 18 21:01:02 cayenne postfix/smtpd[4218]: connect from outbound2.den.paypal.com[216.113.188.112]
Jan 18 21:01:02 cayenne postfix/smtpd[3965]: disconnect from unknown[58.60.175.218]
Jan 18 21:01:02 cayenne postfix/smtpd[4218]: 766A1F805E: client=outbound2.den.paypal.com[216.113.188.112]
Jan 18 21:01:02 cayenne postfix/cleanup[4311]: 766A1F805E: message-id=<1232308017.9134@paypal.com>
Jan 18 21:01:02 cayenne postfix/qmgr[3749]: 766A1F805E: from=<service@paypal.com>, size=15705, nrcpt=1 (queue active)
Jan 18 21:01:03 cayenne sendmail[4317]: n0J213Hv004317: from=web434_7onet, size=110, class=0, nrcpts=1, msgid=<200901190201.n0J213Hv004317@cayenne.serverwelcome.net>, relay=web434_7onet@localhost
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/smtpd[3965]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/smtpd[3965]: setting up TLS connection from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/smtpd[3965]: TLS connection established from localhost.localdomain[127.0.0.1]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
Jan 18 21:01:03 cayenne sendmail[4317]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/smtpd[3965]: 0ECCEF8062: client=localhost.localdomain[127.0.0.1], sasl_sender=web434_7onet@cayenne.serverwelcome.net
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/cleanup[4311]: 0ECCEF8062: message-id=<200901190201.n0J213Hv004317@cayenne.serverwelcome.net>
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/qmgr[3749]: 0ECCEF8062: from=<web434_7onet@cayenne.serverwelcome.net>, size=773, nrcpt=1 (queue active)
Jan 18 21:01:03 cayenne sendmail[4317]: n0J213Hv004317: to=admispconfig@localhost, ctladdr=web434_7onet (10432/10434), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30110, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 0ECCEF8062)
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/smtpd[3965]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/local[4312]: 766A1F805E: to=<web434_7onet@cayenne.serverwelcome.net>, orig_to=<admin@mydomain.net>, relay=local, delay=0.73, delays=0.59/0.01/0/0.13, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/qmgr[3749]: 766A1F805E: removed
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/local[4319]: 0ECCEF8062: to=<admispconfig@cayenne.serverwelcome.net>, relay=local, delay=0.08, delays=0.05/0.01/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jan 18 21:01:03 cayenne postfix/qmgr[3749]: 0ECCEF8062: removed
And my Main.cf:

Code:
alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
broken_sasl_auth_clients = yes
command_directory = /usr/sbin
config_directory = /etc/postfix
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
debug_peer_level = 2
home_mailbox = Maildir/
html_directory = no
inet_interfaces = all
mail_owner = postfix
mailbox_command =
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
manpage_directory = /usr/share/man
mydestination = /etc/postfix/local-host-names
mynetworks = 127.0.0.0/8
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
queue_directory = /var/spool/postfix
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/README_FILES
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.3.3/samples
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
setgid_group = postdrop
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtp_use_tls = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_auth_only = no
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
smtpd_use_tls = yes
tls_random_source = dev:/dev/urandom
unknown_local_recipient_reject_code = 550
Things I've already checked:

1. Server not on Black List
2. Httpd, Named, and Ispconfig_server are all up and functioning
3. Postfix and dovecot are up and functioning
4. I used the same config settings on another server without issues
5. Maildir is selected in Server->Settings
6. LocalServer is selected for www.mydomain.net
7. LocalServer is selected for co-domain mydomain.net
8. Entries for mydomain are present in virtusertable
9. Local-host-names file appears to be intact, but not 100% sure if the correct hostnames are specified...

I think it may be a DNS problem - OR - something to do with the mail queue, but the fact that the message registers 5-6 hours late suggests a DNS or address issue...


Thanks for any help!
Reply With Quote
Sponsored Links