View Single Post
  #7  
Old 20th August 2008, 14:49
FOBioPatel FOBioPatel is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ifconfig output:

Code:
debian:~# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0C:29:4F:05:4D  
          inet addr:216.128.67.247  Bcast:216.128.67.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::20c:29ff:fe4f:54d/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2304183 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1008651 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:1073417732 (1023.6 MiB)  TX bytes:970188583 (925.2 MiB)
          Base address:0x1070 Memory:f4820000-f4840000 

eth0:0    Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0C:29:4F:05:4D  
          inet addr:216.128.67.248  Bcast:216.128.67.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          Base address:0x1070 Memory:f4820000-f4840000
/etc/init.d/networking restart

Code:
debian:~# /etc/init.d/networking restart
Reconfiguring network interfaces...SIOCDELRT: No such process
done.
The GUI in Debian shows that I do not have network access, which is odd - I am online...



I tried to PING localhost and got impatient:

Code:
debian:~# ping localhost
PING localhost.localdomain (127.0.0.1) 56(84) bytes of data.

--- localhost.localdomain ping statistics ---
151 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 150008ms
I tried to PING the server using its hostname and IP:

Code:
debian:~# ping 216.128.67.247
PING 216.128.67.247 (216.128.67.247) 56(84) bytes of data.

--- 216.128.67.247 ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 2999ms

debian:~# ping debian.responsiveweb.com
PING debian.responsiveweb.com (216.128.67.247) 56(84) bytes of data.

--- debian.responsiveweb.com ping statistics ---
7 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 6000ms
I tried to ping a website I am running in ISPConfig (which is up, and working just fine, despite the ISPConfig webserver showing that it is 'offline')

Code:
debian:~# ping www.responsiveweb.com
PING www.responsiveweb.com (216.128.67.247) 56(84) bytes of data.

--- www.responsiveweb.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 4000ms
And then of course; I had to PING google.com

Code:
debian:~# ping www.google.com
PING google.navigation.opendns.com (208.67.217.230) 56(84) bytes of data.
64 bytes from google.navigation.opendns.com (208.67.217.230): icmp_seq=1 ttl=56 time=1.37 ms
64 bytes from google.navigation.opendns.com (208.67.217.230): icmp_seq=2 ttl=56 time=1.61 ms

--- google.navigation.opendns.com ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 received, 0% packet loss, time 1003ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.377/1.496/1.616/0.125 ms
Reply With Quote