View Single Post
  #1  
Old 27th May 2008, 09:20
c4rdinal c4rdinal is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail -Ubuntu 8.04

Hi,

I have a couple of problems encountered after installation hope you can help me.

Errors are as follows:

1. Logging in to Squirrelmail says:

Quote:
ERROR: Connection dropped by IMAP server.
root@mx-1:~# mutt -f imap://localhost

Logging in failed

2. Host or domain name not found error.

root@mx-1:~# tail -f /var/log/mail.log
May 28 14:31:39 mx-1 dccproc[5646]: no working DCC servers dcc1.dcc-servers.net dcc2.dcc-servers.net dcc3.dcc-servers.net ... at 127.0.0.1
May 28 14:31:40 mx-1 postfix/smtpd[5648]: connect from localhost[127.0.0.1]
May 28 14:31:40 mx-1 postfix/smtpd[5648]: E88E53444D: client=localhost[127.0.0.1]
May 28 14:31:40 mx-1 postfix/cleanup[5639]: E88E53444D: message-id=<20080528063134.0219334450@mx-1.domain.com>
May 28 14:31:40 mx-1 postfix/qmgr[5398]: E88E53444D: from=<root@mx-1.domain.com>, size=767, nrcpt=1 (queue active)
May 28 14:31:40 mx-1 postfix/smtpd[5648]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
May 28 14:31:40 mx-1 amavis[4627]: (04627-02) Passed CLEAN, <root@mx-1.domain.com> -> <cherry@domain.com>, Message-ID: <20080528063134.0219334450@mx-1.domain.com>, mail_id: MB-ZuTTqLSZe, Hits: 1.449, size: 317, queued_as: E88E53444D, 6929 ms
May 28 14:31:40 mx-1 postfix/smtp[5642]: 0219334450: to=<cherry@domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=7, delays=0.08/0.01/0.01/6.9, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok: queued as E88E53444D)
May 28 14:31:40 mx-1 postfix/qmgr[5398]: 0219334450: removed
May 28 14:32:01 mx-1 postfix/smtp[5652]: E88E53444D: to=<cherry@domain.com>, relay=none, delay=20, delays=0.02/0.02/20/0, dsn=4.4.3, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=mx-1.domain.com type=MX: Host not found, try again)

I made the following tests:

root@mx-1:~#hostname -f
mx-1.domain.com

root@mx-1:~#cat /etc/hosts

127.0.0.1 localhost
10.10.10.10 mx-1.domain.com mx-1

ping mx-1
PING mx-1.alsterph.com (10.10.10.10) 56(84) bytes of data.
64 bytes from mx-1.domain.com (10.10.10.10): icmp_seq=1 ttl=64 time=0.370 ms
64 bytes from mx-1.domain.com (10.10.10.10): icmp_seq=2 ttl=64 time=0.039 ms
64 bytes from mx-1.domain.com (10.10.10.10): icmp_seq=3 ttl=64 time=0.016 ms

root@mx-1:~# cat /etc/resolv.conf
search alsterph.com
nameserver 10.10.10.111 (this is my internal DNS)


root@mx-1:~# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 localhost:10024 *:* LISTEN 4009/amavisd (maste
tcp 0 0 localhost:10025 *:* LISTEN 5395/master
tcp 0 0 localhost:mysql *:* LISTEN 4083/mysqld
tcp 0 0 *:www *:* LISTEN 4756/apache2
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 5395/master
tcp6 0 0 [::]:imaps [::]:* LISTEN 5556/couriertcpd
tcp6 0 0 [::]op3s [::]:* LISTEN 5624/couriertcpd
tcp6 0 0 [::]op3 [::]:* LISTEN 5587/couriertcpd
tcp6 0 0 [::]:imap2 [::]:* LISTEN 5519/couriertcpd
tcp6 0 0 [::]:ssh [::]:* LISTEN 3974/sshd
tcp6 0 0 mx-1.domain.com:ssh 10.10.10.77%8191:2134 ESTABLISHED 4803/1

root@mx-1:~# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
220 mx-1.domain.com ESMTP Postfix (Ubuntu)
ehlo domain.com
250-mx-1.domain.com
250-PIPELINING
250-SIZE 10240000
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH LOGIN PLAIN
250-AUTH=LOGIN PLAIN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8BITMIME
250 DSN
quit
221 2.0.0 Bye
Connection closed by foreign host.

I tried to recheck everything but I can't seem to see what I missed.

I hope you can help me.

Thanks alot and more power!

Last edited by c4rdinal; 28th May 2008 at 02:34.
Reply With Quote
Sponsored Links