View Single Post
  #5  
Old 9th January 2006, 20:46
maino82 maino82 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default samba problems

first off, thanks for the tutorial. it was well written and easy to follow.

i went through and did everything (minus setting up CUPS since i don't have a printer) and when i ran "smbclient -L localhost -U%" as root it spat this out:

added interface ip=192.168.0.100 bcast=192.168.0.255 nmask=255.255.255.0
Client started (version 3.0.14a-Ubuntu).
resolve_wins: Attempting wins lookup for name localhost<0x20>
resolve_wins: using WINS server 127.0.0.1 and tag '*'
Got a positive name query response from 127.0.0.1 ( 127.0.0.1 )
Connecting to 127.0.0.1 at port 445
Domain=[MAINO] OS=[Unix] Server=[Samba 3.0.14a-Ubuntu]
dos_clean_name []

Sharename Type Comment
--------- ---- -------
netlogon Disk Network Logon Service
IPC$ IPC IPC Service (server1 server (Samba, Ubuntu))
ADMIN$ IPC IPC Service (server1 server (Samba, Ubuntu))
Connecting to 127.0.0.1 at port 139
Domain=[MAINO] OS=[Unix] Server=[Samba 3.0.14a-Ubuntu]
dos_clean_name []

Server Comment
--------- -------
SERVER1 server1 server (Samba, Ubuntu)

Workgroup Master
--------- -------
MAINO SERVER1

so i'm assuming everything went well when setting everything up. however, i still cannot access my samba server from windows. the server shows up under my workgroup, but when i try to connect to it says the server is not accessible. i have tried using the "map network drive" feature to logon using various user names i created, but none have worked. is there some additional configuring that needs to be done in order to access the server?
Reply With Quote