View Single Post
  #7  
Old 24th January 2008, 16:04
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Can you try to configure an email account as shown here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2
and test again?
OK, I'll test it later. Thanks.

However I can't resolve why Kmail works w/o problem. It is on the same PC, same ISP, same Mail Server, same accounts and same recipients for testing etc. The only difference is Kmail running on F7 on anoterh HD.


Edit - 1
=====

I'll follow;
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2

to proceed.


The Mail Server is running serving several users. They already have their accounts created. Therefore I'll skip following steps
Code:
postconf -e 'home_mailbox = Maildir/'
postconf -e 'mailbox_command ='
/etc/init.d/postfix restart

useradd -d /home/sample_user -g users sample_user
passwd sample_user

$ ls /etc/postfix
Code:
dynamicmaps.cf    master.cf       sasl
main.cf           postfix-files   ssl
postfix-script  virtual
post-install    virtual.db
What are "virtual" and "virtual.db" for ???


$ sudo postconf -e 'virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable'
$ sudo postconf -e 'mydestination = /etc/postfix/local-host-names'


$ sudo nano /etc/postfix/local-host-names
copying following lines on it
Code:
localhost 
mail.satimis.com
localhost.mail.satimis.com
example.com (Shall I retain this domain ???)
satimis.com
What is "example.com" for?? I don't have this domain on main.cf


$ sudo nano /etc/postfix/virtusertable

adding following lines on it
Code:
info@satimis.com  user1
user1@example.com  user1
webmaster@satimis.com  user1

info@satimis.com  user2
user2@example.com  user2
webmaster@satimis.com  user1 (OR user2 ???)

info@satimis.com  user3
user3@example.com  user3
webmaster@satimis.com  user1 (OR user3 ???)

etc. (create above 3 lines for each user ???)

$ sudo postmap /etc/postfix/virtusertable

$ sudo /etc/init.d/postfix restart


Please advise to avoid making mistake and causing problem to existing users. TIA



Edit - 2:
=====

I'm now on the same Workstation running F7. New discovery;

Evolution running on F7 works seamlessly. It can send and receive mails, with the same settings as on Ubuntu, via the Mail Server w/o problem. This discovery makes me considering that Evolution on Ubuntu may has no problem. Neither there is a problem on the Mail Server. Ubuntu may has some misconfiguration causing the problem on "Relay access denied".


satimis

Last edited by satimis; 25th January 2008 at 10:20.
Reply With Quote