Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Search Forums

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Showing results 1 to 25 of 28
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: ansabhailte
Forum: Server Operation 14th September 2012, 07:00
Replies: 1
Views: 884
Posted By ansabhailte
Courier folders on iPad?

I installed Postfix/Courier from this guide:

http://www.howtoforge.com/virtual-users-and-domains-with-postfix-courier-mysql-and-squirrelmail-ubuntu-12.04-lts

Everything is working great, except...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 12:15
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Fixed it!

I fixed it!

I edited master.cf and uncommented the entries for smtp and smtps (i previously only had submission uncommented)

Thanks again for your help.
Forum: Server Operation 11th September 2012, 12:08
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
"The transport data was being held in Mysql, and...

"The transport data was being held in Mysql, and was not being resolved. My best guess is that because i had smtp:mail.mydomain.com as the only transport it therefor wouldn't know about anything...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 10:49
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Gotcha, thanks for all your help.

Gotcha, thanks for all your help.
Forum: Server Operation 11th September 2012, 10:30
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
ls -l /home/vmail/goldenoakit.com/ shows that...

ls -l /home/vmail/goldenoakit.com/ shows that everything is vmail:vmail

edit: yes the users are there, and each one is vmail:vmail, permissions are 700
Forum: Server Operation 11th September 2012, 10:27
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Are there any other tests I can do to figure out...

Are there any other tests I can do to figure out where things are failing?
Forum: Server Operation 11th September 2012, 09:52
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Just confirmed that my MX record is set up...

Just confirmed that my MX record is set up properly.

Also the port is open in iptables.

And again, I can telnet 587 from anywhere and run an ehlo.

Auth is working.

I can receive mail from...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 09:36
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Alright. Could it be my MX records? I checked...

Alright. Could it be my MX records? I checked them and I didn't notice anything out of place.
Forum: Server Operation 11th September 2012, 09:34
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Yes, I have created 12 user accounts (email...

Yes, I have created 12 user accounts (email addresses) and can log in fine. They can receive emails from any of the other 11 emails, and they can send email to anybody (gmail, yahoo, etc) I can do...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 09:27
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Gotcha. Now how can we test where the emails...

Gotcha.

Now how can we test where the emails are failing?
Forum: Server Operation 11th September 2012, 09:18
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Ok. Let's try a different approach. Why, when I...

Ok. Let's try a different approach. Why, when I try to send an email from Gmail to an address hosted on my server, do I not get any errors or notices in mail.log or anything? Does that show where...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 09:09
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Yes, I've done that. What I'm asking is what user...

Yes, I've done that. What I'm asking is what user account is being used to auth with saslauthd? Is it the email address user (josh@goldenoakit.com) or is it root or something? Because the only users...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 08:55
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Yes. But my mail client is configured to use...

Yes. But my mail client is configured to use STARTTLS and it pulls from the server just fine (My client's, however, is using PLAIN.)

But the problem is somewhere in the authentication, I would...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 08:46
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
So in trying to troubleshoot where things are...

So in trying to troubleshoot where things are failing, I have lined up the following:

Email goes from -> to:

Gmail --> Goldenoakit.com (MX DNS) --> Firewall (IPtables, 587) --> SASL --> Postfix...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 08:41
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
I'm no expert, but telnetting port 587 returns...

I'm no expert, but telnetting port 587 returns STARTTLS. Isn't that an encryption protocol?
Forum: Server Operation 11th September 2012, 08:19
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
No, I just followed the guide by Falko. He left...

No, I just followed the guide by Falko. He left them out.

edit: I went ahead and added those lines.
Forum: Server Operation 11th September 2012, 07:38
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
cat /etc/postfix/sasl/smtpd.conf ...

cat /etc/postfix/sasl/smtpd.conf

pwcheck_method: saslauthd
mech_list: plain login
allow_plaintext: true
auxprop_plugin: sql
sql_engine: mysql
sql_hostnames: 127.0.0.1
sql_user: mail_admin...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 06:53
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Ok, I've figured out the problem. I run...

Ok, I've figured out the problem.

I run testsaslauthd with mail_admin as the username (the account courier should be using) and the authentication fails.

If I run it using root as the user it...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 06:18
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
one more thing

I just ran testsaslauthd:

sudo testsaslauthd -u josh@goldenoakit.com -p *password* -f /var/spool/postfix/var/run/saslauthd/mux -s submission

(I'm running smtp on 587 not 25) and it returns:
...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 06:14
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
What should the permissions be for...

What should the permissions be for /var/spool/postfix/var/run/saslauthd?

saslauthd returns this:

drwx--x--- 2 root sasl 4096 Sep 10 19:46 saslauthd

and the contents return this:
...
Forum: Server Operation 11th September 2012, 01:32
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
No, nothing in the queue. Of course, the...

No, nothing in the queue.

Of course, the logfile that I posted shows a lot of activity because all the addresses can successfully send/receive to each other, and can send mail to anybody...
Forum: Server Operation 10th September 2012, 23:40
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
ok

Disregard the last 3 replies. I didn't put white space in front of the line you gave me to replace. That's taken care of now.

Still can't receive email. Nothing shows up in the mail log either.
Forum: Server Operation 10th September 2012, 23:25
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
I have been setting up email addresses like this...

I have been setting up email addresses like this through MySQL:

INSERT INTO `domains` (`domain`) VALUES ('example.com');
INSERT INTO `users` (`email`, `password`, `quota`) VALUES...
Forum: Server Operation 10th September 2012, 23:19
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
This

It sounds like my problem is similar to this guys:

Hi guys,

after much pulling out (of grey hairs only), i finally realised this was a transport issue.
The transport data was being held in...
Forum: Server Operation 10th September 2012, 23:08
Replies: 47
Views: 8,719
Posted By ansabhailte
Now I'm getting this

Sep 10 13:06:08 nigel postfix/master[3040]: fatal: /etc/postfix/master.cf: line 98: bad transport type: user=vmail

from mail.log
Showing results 1 to 25 of 28

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 20:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.