Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Search Forums

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Showing results 1 to 25 of 111
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: zetnsh
Forum: Server Operation 30th November 2011, 09:58
Replies: 0
Views: 723
Posted By zetnsh
Help with configuring Nagios - server not appearing

Hi there,

I'm an experienced server admin, but somehow managed to avoid Nagios... until now!

The situation is that I have installed Nagios on an Ubuntu 10.04 LTS box to monitor 2 remote...
Forum: General 4th February 2011, 10:00
Replies: 3
Views: 4,871
Posted By zetnsh
Sorry to jump into this old thread Falko, but in...

Sorry to jump into this old thread Falko, but in it's default configuration, will spam assassin itself get updated?

I'm already running this from cron:
/root/ispconfig/scripts/shell/sa-updater
...
Forum: Installation/Configuration 12th July 2010, 19:23
Replies: 1
Views: 1,596
Posted By zetnsh
Question Spam filtering on mail forward?

Hi there,

Does anyone happen to know if an ISPConfig 2 mailbox, with virus and spam filtering enabled, which is set to forward mail elsewhere, will do the filtering before forwarding the mail, or...
Forum: Installation/Configuration 29th June 2010, 16:40
Replies: 0
Views: 2,019
Posted By zetnsh
Virus scanning outgoing mail with exim4

Hi there,

I have a very specific requirement. I already have a 3rd party virus/spam filtering solution. That only handles incoming mail of course. What I need is to be able to find a way of virus...
Forum: Installation/Configuration 11th June 2010, 13:38
Replies: 4
Views: 2,676
Posted By zetnsh
Good thought Till, I'll check that, though pretty...

Good thought Till, I'll check that, though pretty sure that's not the case. At least it's one thing I can eliminate :)
Forum: Server Operation 11th June 2010, 13:24
Replies: 6
Views: 5,435
Posted By zetnsh
I have seen this situation before where a server...

I have seen this situation before where a server can have a high load for seamingly no reason, and it has in my case been related to disk io. One thing that helped in my case and might help you too...
Forum: Installation/Configuration 11th June 2010, 13:19
Replies: 4
Views: 2,676
Posted By zetnsh
Thanks, that does make sense, but it doesn't look...

Thanks, that does make sense, but it doesn't look like amavisd is running on my system here. I don't want to risk breaking a working configuration either! Any other suggestions anyone?
Forum: Installation/Configuration 11th June 2010, 12:04
Replies: 4
Views: 2,676
Posted By zetnsh
Backscatter

Hi there,

I know there's loads of stuff both on these forums and out on the net about preventing backscatter, but I'm totally confused and need help!

I'm running ISPConfig 2.2.35 (haven't done...
Forum: Server Operation 19th April 2010, 15:50
Replies: 5
Views: 2,824
Posted By zetnsh
Thanks for that Falko, I will try monit when I...

Thanks for that Falko, I will try monit when I get a free moment, it looks like a really interesting bit of software to add to my arsenal. For now, I run

service proftpd restart

A few minutes...
Forum: Server Operation 18th April 2010, 18:39
Replies: 5
Views: 2,824
Posted By zetnsh
Thanks Falko, I realise that's the case, my point...

Thanks Falko, I realise that's the case, my point is that once the server is shutdown, it doesn't come back up, although running the restart command manually does work. Any ideas?
Forum: Installation/Configuration 17th April 2010, 11:01
Replies: 10
Views: 3,841
Posted By zetnsh
Oh and Peter, it does look like tagged mail is...

Oh and Peter, it does look like tagged mail is being sent to /dev/null, but I suspect that's standard with ISPConfig 2 if you've set it to reject rather than deliver spam...

For the record, here's...
Forum: Installation/Configuration 17th April 2010, 10:57
Replies: 10
Views: 3,841
Posted By zetnsh
Sorry for the delay in replying to this thread,...

Sorry for the delay in replying to this thread, and thank you both for your comments. The sa-update script seems to have done the trick, the server in question is now processing mail as it should.
...
Forum: Server Operation 17th April 2010, 10:54
Replies: 5
Views: 2,824
Posted By zetnsh
A bit more info: I've just noticed that this...

A bit more info: I've just noticed that this particular example happened in the log at exactly the same second as I logged out of the box as root. I can't replicate this happening again, so probably...
Forum: Server Operation 17th April 2010, 10:50
Replies: 5
Views: 2,824
Posted By zetnsh
ProFTPd server keeps getting killed

Hi folks,

I'm running (as part of an ISPConfig 2 setup as it happens) proftpd version 1.3.2 on Ubuntu 9.10, which is up to date.

I find the FTP server keeps randomly dying for no apparent...
Forum: Server Operation 17th April 2010, 10:43
Replies: 5
Views: 2,605
Posted By zetnsh
This has been a question I've had for years, but...

This has been a question I've had for years, but I've come to the conclusion that the answer is "no", it seems a PTR record can only map back to a single host.

If you're in the webhosting...
Forum: HOWTO-Related Questions 10th April 2010, 21:47
Replies: 0
Views: 4,018
Posted By zetnsh
ISPConfig 2 Perfect Server Ubuntu 9.10 - Replace Courier with Dovecot due to Timeouts

I have encountered various problems with timeouts Courier Imapd that I never did with Dovecot, after upgrading to a newer version of ISPConfig 2. Of course there may be many reasons for this, but so...
Forum: Tips/Tricks/Mods 10th April 2010, 21:47
Replies: 0
Views: 6,139
Posted By zetnsh
ISPConfig 2 Perfect Server Ubuntu 9.10 - Replace Courier with Dovecot due to Timeouts

I have encountered various problems with timeouts Courier Imapd that I never did with Dovecot, after upgrading to a newer version of ISPConfig 2. Of course there may be many reasons for this, but so...
Forum: Programming/Scripts 10th April 2010, 09:55
Replies: 4
Views: 6,265
Posted By zetnsh
OK... <takes deep breath>... I've just tried this...

OK... <takes deep breath>... I've just tried this and made a few notes! It's not perfect though!

1. Install cygwin on your windows PC, following through the setup wizard, which you can get from...
Forum: Installation/Configuration 9th April 2010, 13:25
Replies: 10
Views: 3,841
Posted By zetnsh
Sorry, I should have clarified I have done that...

Sorry, I should have clarified I have done that procedure, I ran this:

/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/sa-update

I checked the spam assassin version before and after and...
Forum: Programming/Scripts 9th April 2010, 13:21
Replies: 4
Views: 6,265
Posted By zetnsh
Just a thought, but had you considered installing...

Just a thought, but had you considered installing Cygwin on the windows machine (See http://www.cygwin.com/) which will allow you to use scp or rsync to copy between your machines?

So long as...
Forum: Installation/Configuration 9th April 2010, 13:15
Replies: 10
Views: 3,841
Posted By zetnsh
I've done the following: :~$...

I've done the following:

:~$ /home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin -V
SpamAssassin version 3.2.5
running on Perl version 5.10.0

But I don't think the version...
Forum: Installation/Configuration 8th April 2010, 20:02
Replies: 10
Views: 3,841
Posted By zetnsh
Thanks Till, but I don't think that's the case,...

Thanks Till, but I don't think that's the case, particularly since the ISPConfig database was migrated as-is from the old server (apart from the isp-server table which was taken from a fresh test...
Forum: Installation/Configuration 8th April 2010, 13:28
Replies: 10
Views: 3,841
Posted By zetnsh
Spam filter loosing loads of mail

Hi there,

I've recently migrated an ISPConfig2 installation to a new server using the procedure at http://www.howtoforge.com/forums/showpost.php?p=16488&postcount=2 - you may have noticed the odd...
Forum: Installation/Configuration 1st April 2010, 18:00
Replies: 13
Views: 7,433
Posted By zetnsh
I HAVE FIXED IT!!! I had a hunch this was an...

I HAVE FIXED IT!!!

I had a hunch this was an operating system issue with ISPConfig not set up for the right O/S.

All I did was to re-install ISPConfig2 on a new server (fine - I had 2 to...
Forum: Installation/Configuration 1st April 2010, 15:07
Replies: 13
Views: 7,433
Posted By zetnsh
This may also help: I think quite a few things in...

This may also help: I think quite a few things in here are wrong, and I'll compare them against the previous (correctly working) installtion:

mysql> select * from isp_server\G...
Showing results 1 to 25 of 111

 
Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 04:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.