HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ISPConfig unsual behavior! (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=9315)

cybereatl 24th December 2006 04:49

ISPConfig unsual behavior!
 
Hi Folks,

Recently am experimenting some issues with new sites on my ISPConfig box, currently I've 15 webs working properly with no issues, but now am facing a very long time to show new site.

I bought a domain last monday, domain was active after 30 minutes, I've change nameservers to my isp box, then I proceed to create account for that domain and creater users to upload files.

Today saturdary site is not showing up a thing and I type "dig domain.info" dig domain.info

; <<>> DiG 9.3.1 <<>> domain.info
;; global options: printcmd
;; connection timed out; no servers could be reached
[root@morticia ~]#

But if I visit www.dnsstuff.com and look for an A record I got:
Searching for domain.info A record at ns1.domain.info. [xxx.xx.xxx.204]: Timed out. Trying again.

What can be possibly happening

Thanks in advance

till 24th December 2006 11:21

Please check if the dns server is running on your local server with:

netstat -tap

cybereatl 25th December 2006 04:19

Thank you Till,

I just did and here it is:

netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address Stat e PID/Program name
tcp 0 0 *:imaps *:* LIST EN 1919/xinetd
tcp 0 0 *:pop3s *:* LIST EN 1919/xinetd
tcp 0 0 *:mysql *:* LIST EN 2013/mysqld
tcp 0 0 *:pop3 *:* LIST EN 1919/xinetd
tcp 0 0 *:imap *:* LIST EN 1919/xinetd
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LIST EN 1598/portmap
tcp 0 0 *:81 *:* LIST EN 2260/ispconfig_http
tcp 0 0 *:48916 *:* LIST EN 1616/rpc.statd
tcp 0 0 200.89.230.204:domain *:* LIST EN 2380/named
tcp 0 0 morticia.educandote.:domain *:* LIST EN 2380/named
tcp 0 0 morticia.educandote.net:ipp *:* LIST EN 12045/cupsd
tcp 0 0 morticia.educandote.ne:5335 *:* LIST EN 1846/mDNSResponder
tcp 0 0 *:smtp *:* LIST EN 6637/master
tcp 0 0 morticia.educandote.ne:rndc *:* LIST EN 2380/named
tcp 0 0 *:http *:* LIST EN 2283/httpd
tcp 0 0 *:ftp *:* LIST EN 6364/proftpd: (acce
tcp 0 0 *:ssh *:* LIST EN 1910/sshd
tcp 0 0 ::1:rndc *:* LIST EN 2380/named
tcp 0 0 *:https *:* LIST EN 2283/httpd
tcp 0 2372 ::ffff:200.89.230.204:ssh cable-baq-co-63.169.2:42231 ESTA BLISHED 5823/1
[root@morticia ~

So far other sites running fine, just new ones.

Thanks

edge 25th December 2006 09:59

Port 53 (TCP & UDP) open, and forwarding to the correct IP?

cybereatl 27th December 2006 17:15

Hi Till,

So far I've being told that is a problem with my DNS's normally what will be the procedure to check status and detect possible malfunctions or errors.

Thank you

till 27th December 2006 20:43

You can run the dig command with the @localhost parameter, to check your local DNS server:

dig @localhost yourdomain.com

cybereatl 28th December 2006 16:54

Thank you for your answer!!

I did check but domain is not found, it seems like there is not listed on server.

What should I check on "named" to find registered zones on server?

Also a new question comes out for this site, I need to install language support rather than english for Squirre, currently is installed in english and I've downloaded the language pack, what should I do to install it and how can I add language options to interface.

And there is another request about running .NET support in Linux (Mono) what should I do to add .NET support to ISPConfig box.
In other machines when am running mono I must set path \home\www\web\public_html\ to tell Mono where to find folder to run!!! Can be done?? For me it doen's make sense to have only a server for .NET support.

Thank you in advance!!

falko 28th December 2006 20:03

What's in /etc/resolv.conf? Does your firewall allow connections on port 53 (TCP & UDP)?

cybereatl 29th December 2006 14:29

Hi Falko,

I got this:

#search educandote.net
nameserver 200.89.230.204
nameserver 200.89.224.254
nameserver 200.89.224.253

All seems to be ok proper IP and DNS's!!

falko 29th December 2006 16:46

What's the output of
Code:

dig google.com
?


All times are GMT +2. The time now is 14:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.