HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   double apache installation (with php) (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=899)

aolex 18th October 2005 23:46

double apache installation (with php)
 
i have a problem . hope i can get an answer here . i am developing a control panel for hosting providers , in php ! this means a lot of problems with permissions so i decided to run the panel on a separate minimal apache installation with php and mysql , under user aolex that has permissions on system . advantages :

- you may use any apache/mysql/php version you want , panel is independent !
- you don't have to disable safe_mode and other security measures
- you don't need extra tools and modules for the panel to work
- panel runs under user aolex , permissions can be easely managed
etc. ...

however , i have a few questions ! i will use port 2484 on apache (so the 2 installations will not interfer with each other) . i will use another port for mysql (so the panel sql server is different than the "local" one) and i will use php 4.3.11 . the problem is here :

if i have 2 php installations (separate) , can i have 2 php.ini files ? how will php know wich is the good php.ini ?

please clear my mind :D
thank you ;)

screenshots of panel :P :

Admin:
http://img17.imageshack.us/img17/6246/admin2dk.jpg

Client:
http://img17.imageshack.us/img17/9240/client0cr.jpg

there will be a reseller level too , under dev . and the modules are a little changed (few modules more) because the screens are alpha versions :P

falko 19th October 2005 09:52

Quote:

Originally Posted by aolex
if i have 2 php installations (separate) , can i have 2 php.ini files ? how will php know wich is the good php.ini ?

You compile the location of the php.ini into PHP. Run
Code:

./configure --help
in the PHP source directory to find out about all the configuration options.

aolex 19th October 2005 15:47

so if i compile php from sources using that flag , and i set the php.ini in $php_dir/php.ini , than , if i copy that php installation it will always search for php.ini in the $php_dir , right ? so i can have 2 php.ini's :D

falko 19th October 2005 18:04

Quote:

Originally Posted by aolex
so if i compile php from sources using that flag , and i set the php.ini in $php_dir/php.ini , than , if i copy that php installation it will always search for php.ini in the $php_dir , right ? so i can have 2 php.ini's :D

I don't think you can use a variable like $php_dir. You should use a static path.


All times are GMT +2. The time now is 16:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.