HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Pure domain DNS doesn't work (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=8769)

SyRenity 3rd December 2006 21:15

Pure domain DNS doesn't work
 
Hi.

I have one site that doesn't work when accessed via pure domain (i.e. http://somesite.com) - it shows the ISPConfig Shared IP page. It does work when accessed via www servername (http://www.somesite.com).

The rest of the site work with pure domain without problems. Any idea what can be done here?

Thanks.

edge 3rd December 2006 21:36

two things that could be wrong (hard to say with the info you are giving)

a) Create at pure domain an A record with as host @ and point it to your server.

or

b) In ISPconfig go to ISPmanager, and select the domain (somesite.com)
Now go to the Co-domains tab, and click on NEW. Leave the "Hostname:" empty, and enter in the "Domain:" somesite.com
When done, click on save.

SyRenity 4th December 2006 12:25

Hi.

I was missing the @ record. I added it, hopefully it will resolve the problem.


Update: Unfortunately, it didn't work. I added the @ record, and the Co-domains tab already had the somesite.com in it.

The domain in question is www.hatarsi.com

Thanks.

falko 4th December 2006 14:12

What's in your Vhosts_ispconfig.conf?

SyRenity 4th December 2006 16:23

Here it is:

######################################
# Vhost: www.hatarsi.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost 64.187.96.17:80>
ServerName www.hatarsi.com:80
ServerAdmin webmaster@hatarsi.com
DocumentRoot /var/www/web14/web
ServerAlias hatarasi.com
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
ErrorLog /var/www/web14/log/error.log
Alias /error/ "/var/www/web14/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web14/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web14/user/$1/web/$3
</VirtualHost>

Thanks.

edge 4th December 2006 16:41

Not sure why it's not working, but try to fix your DNS 1st!
http://www.dnsreport.com/tools/dnsre...in=hatarsi.com

falko 5th December 2006 18:46

Quote:

Originally Posted by SyRenity
Here it is:

######################################
# Vhost: www.hatarsi.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost 64.187.96.17:80>
ServerName www.hatarsi.com:80
ServerAdmin webmaster@hatarsi.com
DocumentRoot /var/www/web14/web
ServerAlias hatarasi.com
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
ErrorLog /var/www/web14/log/error.log
Alias /error/ "/var/www/web14/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web14/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web14/user/$1/web/$3
</VirtualHost>

Thanks.

The problem is you created a Co-Domain hatarasi.com, not hatarsi.com!

SyRenity 12th December 2006 13:12

Thanks, this solved this issue :)!


All times are GMT +2. The time now is 15:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.