HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   nullmailer smtp protocol error (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=8315)

gabrix 19th November 2006 15:08

nullmailer smtp protocol error
 
Code:

Nov 19 15:03:54 localhost nullmailer[5013]: smtp: Failed:
Nov 19 15:03:54 localhost nullmailer[2801]: Sending failed:  Protocol error

Logcheck from the gateway machine is not sending me mails anymore and mail logs don't say more than this smtp protocol error , so idn't know ehere to go and look for this smtp protocol error ... any clue anyone ???

gabrix 19th November 2006 20:55

Do you know an alternative to nullmailer ????
I have installed swaks which is supposed to troubleshot mail agent problems and tha's what it says:
Quote:

root@argo:~# swaks -t gabrix@gabrix.ath.cx
*** MX requirement Net::dns not installed, using localhost as mail server
=== Trying localhost:25...
*** Error connecting 0.0.0.0 to localhost:25:
*** IO::Socket::INET: connect: Connection refused
I have 2 dns in my network one is my netgear router the other is dnsmasq which listen on the lan eth1 interface and they are both in the /etc/resolv.conf togheter with the 2 of my isp !
???
It's getting even stranger my local smtp behavior i deliver mail from internet and none from local smtp (i have nullmailer on all machines).I had an another go with swaks (nice prog!)
Quote:

root@argo:~# swaks -s mail.gabrix.ath.cx
To: gabrix@gabrix.ath.cx
=== Trying mail.gabrix.ath.cx:25...
=== Connected to mail.gabrix.ath.cx.
<- 220 mail.gabrix.ath.cx ESMTP Postfix (Debian/GNU)
-> EHLO localhost.localdomain
<- 250-mail.gabrix.ath.cx
<- 250-PIPELINING
<- 250-SIZE
<- 250-VRFY
<- 250-ETRN
<- 250 8BITMIME
-> MAIL FROM:<root@localhost.localdomain>
<- 250 Ok
-> RCPT TO:<gabrix@gabrix.ath.cx>
<- 250 Ok
-> DATA
<- 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
-> Date: Sun, 19 Nov 2006 21:17:35 +0100
-> To: gabrix@gabrix.ath.cx
-> From: root@localhost.localdomain
-> Subject: test Sun, 19 Nov 2006 21:17:35 +0100
-> X-Mailer: swaks v20040404.1 jetmore.org/john/code/#swaks
->
-> This is a test mailing
->
-> .
<- 250 Ok: queued as 090782C02A
-> QUIT
<- 221 Bye
=== Connection closed by foreign host.
I delivered this mail so i tryied using mail smtp client and no mail has been delivered ...
The DNS problem is proved by that MAIL FROM:<root@localhost.localdomain>

gabrix 19th November 2006 21:48

I got over this problem installing a new local smtp , ssmtp ... nice this prog too.Strange is nullmailer too . it always worked and it doesn't have configurations issues !

borisba 5th March 2013 19:22

I have same problem
 
Hi!
When I send e-mail from gmail.com to SMTP server:
-----------------------------------------------------

[05-Mar-2013 13:31:45] Tue, 05 Mar 2013 13:31:42> OnReceive - SMTP Server
[05-Mar-2013 13:31:45] EHLO
[05-Mar-2013 13:31:45] 250-borisba.com Hello noname.com [xx.xx.xx.xx], pleased to meet you!

[05-Mar-2013 13:31:45] 250-8BITMIME

[05-Mar-2013 13:31:45] 250 HELP

[05-Mar-2013 13:31:45] mail oa0 f53.google.com
[05-Mar-2013 13:31:45] 250 3.1.0 <gmail.com>... Google Sender ok

[05-Mar-2013 13:31:45] Tue, 05 Mar 2013 13:31:45> OnReceive - SMTP Server
[05-Mar-2013 13:31:45] MAIL FROM <xxxxxx@gmail.com>
[05-Mar-2013 13:31:45] 250 2.1.0 <xxxxxx@gmail.com>... Sender ok

[05-Mar-2013 13:31:45] QUIT
[05-Mar-2013 13:31:45] 221 Service closing transmission channel

[05-Mar-2013 13:31:45] ResetConnection.
[05-Mar-2013 13:31:45] m_bBlockAccept = FALSE
[05-Mar-2013 13:31:45] SMTP OnMessageResetConnection - ResetConnection()
------------------------------------
Why gmail send QUIT suddenly? ( Instead RCPT TO -> DATA)

borisba 7th March 2013 20:35

I've solved this.
The reply to string
mail oa0 f53.google.com
is unnecessary.


All times are GMT +2. The time now is 01:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.